„Devices & Friends” - Atelierul psihologului şcolar
Psihologul şcolar Ioana Drugaş şi conferenţiarul universitar Marius Drugaş vin în întâmpinarea comunităţii orădene cu un atelier interactiv dedicat noii generaţii de nativi digitali şi familiilor lor, cu scopul de a promova consumul responsabil de tehnologie.
Psihologul şcolar Ioana Drugaş a dezvoltat începând cu anul 2019 o strânsă legătura cu Teatrul Regina Maria, colaborând în diverse proiecte care implicau sesiuni de întrebări şi răspunsuri la finele spectacolelor. Piese ca Exploziv, care sondează tematica bullyingului în şcoli, sau Nişte zile ciudate, un spectacol care vorbeşte despre depresia în rândul adolescenţilor, ambele scrise de Elise Wilk, au adus-o pe Ioana faţă cu publicul spectator. Tineri şi adolescenţi din public, uneori alături de părinţii lor, au participat la sesiuni de întrebări şi răspunsuri la finalul reprezentaţiilor, şi-au deschis sufletul şi au vorbit despre problemele cu care se confruntă. „Vechea şi sistematizata colaborare cu Teatrul Regina Maria ne-a încurajat să extindem activitățile cu acest specific și în alte contexte culturale și de divertisment”, a mărturisit, pentru Crişana, Ioana Drugaş.
Aşa s-a născut Atelierul pishologului şcolar... în cinematograf.
„Sub emblema „Atelierului psihologului școlar” venim în mijlocul comunității cu activități de specialitate, dedicate școlilor și familiilor. Urmărim o consiliere comunitară, o formare colectivă a tinerei generații”, a explicat Ioana.
Astfel, astăzi, 7 iulie, la Cinema Palace, 132 de copii şi părinţi participă la o oră de proiecţii terapeutice şi interactive. În cadrul atelierului vor fi proiectate materiale video de scurt metraj, cu mesaje terapeutice și educative, alternate cu discuții, analize și interacțiuni între specialiști și publicul spectator.
„Inaugurăm această colaborare cu Cinema Palace, printr-un subiect de interes major, mai ales acum în vacanță când... cresc șansele ca cel mai bun prieten al copiilor/tinerilor să fie telefonul (sau alt device). Astfel, prima temă de proiecție și discuții am stabilit să fie „Devices & Friends”. Scopul acestui eveniment este de a educa noua generație (nativă digital, de altfel) în consumul responsabil de Tehnologie”, a mai spus Ioana.
Acest eveniment va fi replicat printr-o serie de proiecții destinate mai multor tipuri de beneficiari (adolescenți, părinți, profesori, comunitate în general), pe o schemă de subiecte specifice și de interes fiecărei categorii de public.
„Atelierul psihologului școlar este de a inspira și de a forma tânăra generație, bineînțeles în parteneriat cu școala, familia și comunitatea. Acesta este drumul cel mai sigur pentru a ne atinge scopul, deoarece facem echipă cu toți factorii educaționali importanți pentru copii și tineri”, a declarat Ioana Drugaş.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.