Elevii au trecut şi de evaluarea la matematică - Mâine, primele rezultate
Ieri a fost ultima zi de examen la Evaluarea Naţională 2015. Elevii au scăpat de examene, dar trebuie să ştie că, în cazul în care vor fi nemulţumiţi de note, vineri, după afişarea primelor rezultate, vor avea la dispoziţie doar patru ore pentru a depune contestaţie.
Adunaţi în faţa şcolii încă de la ora 8.00, îmbrăcaţi în ţinute elegante, elevii de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" erau emoţionaţi. Discutau cu colegii ca să se relaxeze, dar se vedea clar că înţelegeau importanţa Evaluării Naţionale.
"La română a fost uşor că au fost subiecte lejere. Matematica nu e domeniul meu forte. Trebuie să iau notă cât mai mare că vreau să rămân la liceu, aici, la Eminescu. O să fie două clase pe profilul filologie bilingv şi sper să nu fie foarte mare concurenţă", spunea Vlad Floruţa. Colegul lui era mai încrezător pentru că era mai bun la matematică. "Examenul la română a fost foarte uşor şi sper să fie la fel de simplu şi la matematică. Oricum o să-l iau, mai ales că vreau să intru la mate-info intensiv. Tot la Eminescu", a spus Robert Egheş.
La ora 8.30 toţi elevii au intrat în clase unde profesorii supraveghetori le-au făcut instructajul.
"Avem 57 de elevi înscrişi. La examenul de luni, la limba şi literatura română, au fost prezenţi toţi. Proba s-a desfăşurat bine, elevii au fost liniştiţi, subiectele au venit la timp. La 9.00 fix am deschis plicurile. Conform elevilor, subiectele au fost accesibile, iar inspectorul de limba română a spus că nu au fost complicaţii nici la înţelegerea lor. Elevii au ştiut clar ce au de făcut. Sperăm ca şi rezultatele să fie pe măsura aşteptărilor şi emoţiilor", a spus, pentru Crişana, Ioan Cadar, preşedintele comisiei de la Centrul de examen al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu".
Examenul face diferenţa
Proba la matematică din acest an a combinat cerinţe mai simple cu cerinţe complexe. La primul subiect, notat cu 30 de puncte, elevii au avut, printre altele, de identificat un număr natural şi de calculat perimetrul unui pătrat. La subiectul II (30 de puncte), elevilor li s-a cerut să deseneze un paralelipiped dreptunghic, să calculeze şi să reprezinte grafic funcţii etc. La ultimul subiect (tot 30 de puncte) s-a cerut, printre altele, ca pornind de la o figură dată să se calculeze o arie şi să se demonstreze că figura este un triunghi isoscel.
În Bihor, Evaluarea Naţională a fost dată de aproximativ 5.000 de elevi, iar la nivel naţional, de aproximativ 180.000. Primele rezultate vor fi afişate vineri, 26 iunie, până la ora 16.00, iar în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00, vor putea fi depuse contestaţii. Pe 30 iunie se vor afişa rezultatele finale. Repartizarea computerizată se va face pe 14 iulie, acolo unde media obţinută de elevi la Evaluare va conta în proportie de 75%, restul de 25% reprezentând media generală de absolvire a claselor din gimnaziu. Fişele de înscriere la liceu vor putea fi completate începând din 3 iulie.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.