Asociația „Joc responsabil” a desfășurat vineri, 2 noiembrie, cel de-al doilea seminar din această toamnă din cadrul proiectului Antrenat de Majorat la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea. În cadrul acestuia, psihoterapeutul dr. Cristian Andrei le-a vorbit celor 150 de elevi despre conceptul de noroc și cum trebuie să reacționeze adolescenții la tentațiile divertismentului adresat adulților.

Sub forma unor discuții interactive, dr. Cristian Andrei, psihoterapeut, expert și ambasador al Asociației „Joc responsabil”, le-a vorbit celor 150 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a ale Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Oradea, despre conceptul de noroc, ce este cu adevărat important în relaționarea socială și cum trebuie să reacționeze adolescenții la tentațiile divertismentului adresat adulților. De asemenea, a subliniat modul în care adolescenții trebuie să se poziționeze în raport cu valoarea și câștigarea banilor și a vorbit despre modalitățile de afirmare a adolescenților altfel decât prin consumul de distracție sau câștigul rapid de bani.

„Proiectul Antrenat pentru Majorat își propune să abordeze adolescenții din mai multe perspective - jocuri, bani, prietenie, noroc - precursori care pot duce la tulburarea de control. Dacă educăm adolescenții, vom avea viitori adulți care, dacă vor dori să consume servicii de joc de noroc, o vor face în cunoștință de cauză”, a spus dr. Cristian Andrei.

Alături de Oradea, anul acesta campania a ajuns în Zalău, Arad și Suceava, iar până la finalul acestui an vor avea loc seminarii în București și Craiova.

Antrenat de Majorat este un proiect al Asociației „Joc responsabil” și se află la a doua ediție anuală. Proiectul s-a lansat în toamna anului trecut, prin susținerea primului seminar la Colegiul Național „Matei Basarab” din București. Antrenat de Majorat își propune să educe tinerii pentru a putea face alegerile potrivite, a cunoaște riscurile implicării în activități care nu corespund nivelului lor de dezvoltare psiho-socială şi care le pot afecta evoluţia ulterioară, precum și să demonstreze implicarea reală a industriei jocurilor de noroc în procesul de educare și prevenție în rândul tinerilor.

Proiectul s-a desfășurat cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Bihor și al Fundației People2People.