Protejarea și conservarea ariilor naturale protejate trebuie să înceapă încă din școală. Conștientizând acest lucru, mai mulți reprezentați ai Administrației Parcului Natural Apuseni s-au deplasat săptămâna trecută în 9 localități din Bihor, unde au purtat discuții și au făcut prezentări despre valorile Parcului Natural.

Din cele 30 de școli vizitate din Bihor, Alba și Cluj, în județul nostru reprezentații Administrației Parcului Natural Apuseni au mers la Budureasa (2 școli), Pietroasa, Chișcău, Câmpani, Fânațe, Buntești, Poieni, Stâncești și Nucet.

În cadrul acestor întâlniri au avut loc discuții și prezentări despre valorile Parcului Natural Apuseni și ale siturilor Natura 2000 ROSCI0002 Apuseni, ROSPA0081 Munții Apuseni - Vlădeasa și ROSCI00016 Buteasa, fiind distribuite 1020 de ghiduri educative despre valorile ariilor naturale protejate din Apuseni, 900 de orare școlare, 900 de tricouri personalizate pentru elevi, 900 de ghiozdane personalizate, 900 de diplome de participare și 900 de pixuri personalizate.

În total, 900 de elevi și 60 de cadre didactice au beneficiat de informații, materiale de promovare și materiale informative despre valorile ariilor naturale protejate aflate pe teritoriul unităților administrativ-teritoriale peste care se suprapun ariile naturale protejate vizate.

Proiectul „Elaborarea instrumentelor pentru managementul adaptativ al capitalului natural din ariile protejate Parcul Natural Apuseni” este cofinanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, are o valoare totală de peste 22.5 milioane de lei și este implementat de către Romsilva - Administrația Parcului Natural Apuseni.