Elevii șteieni implicați în activități - "Școala Altfel'' a debutat în stradă
În urbea de la poalele Munților Apuseni activitățile din cadrul săptămânii "Școala Altfel'' au debut în stradă, deoarece elevii de la toate instituțiile de învățământ au dat curs acțiunii de ecologizare organizată de Primăria orașului Ștei.
Astfel, elevii alături de cadrele didactice, primarul Iulian Balaj, viceprimarul Marius Cioară și inspectori din cadrul UAT ai primăriei au participat, luni, 6 aprilie, la colectarea deșeurilor menajere și PET-urilor, în vederea sensibilizării cetățenilor precum și menținerea curățeniei la nivelul orașului. Pe toată durata acestei "Săptămâni Altfel'' elevii au avut activități deosebite în cadrul instituțiilor de învățământ din care fac parte.
Colegiul Tehnic "Unirea"
Pe toată durata săptămânii, sub coordonarea cadrelor didactice și implicarea conducerii colegiului, formată din prof. ec. Ioan Mateiaș, director, prof. Viorica Bici, director adjunct și prof. Adrian Gruie, consilier educativ, elevii au fost în prim planul mai multor activități. "Ziua Porților Deschise'' a avut două laturi distincte, prima fiind prezentarea generală a colegiului, prin vizite interne, iar a doua la școala profesională printr-o expoziție cu lucrările efectuate de elevi la orele de practică și firma de exercițiu pentru clasele de economic, urmată de vizitarea laboratoarelor de industrie alimentară și electrotehnică, cabinetele de circulație rutieră și desen tehnic precum și atelierele școală. Colegiul a primit vizita multor elevi de la școlile din împrejurimi cât și din județele limitrofe, Arad - Vârfuri și Alba - Arieșeni. Au fost amenajate "ateliere" pentru încondeiat ouă, picturi și desene pascale, care s-au regăsit la expoziția de la Casa de Cultură. S-a derulat un campionat de fotbal, iar câțiva elevi au participat la Concursul regional "Utilizarea calculatorului în reprezentări grafice" desfășurat la Colegiul Tehnic "Ioan Ciordaș" Beiuș. "Uniriștii" au făcut vizite la Stația de Pompieri Ștei, Uzina de Apă și Stația de Epurare a apelor uzate din localitate, precum și o vizită pentru recunoașterea vegetației locale la Lacul natural Ștei. S-a realizat și concretizat o acțiune umanitară "Ajutăț-i aproapele" prin strângerea de produse alimentare pentru 22 de elevi cu condiții mai modeste, din colegiu.
Colegiul Naţional "Avram Iancu"
Ample evenimente s-au derulat la colegiul șteian în care elevii, coordonați de cadrele didactice și prof. Emanuel Coroiu, director adjunct, au răspuns cu mare entuziasm. În ziua de marți în prim plan a fost conferința cu tema: "Lupta împotriva drogurilor", prin implicarea prof. Codruța Tulvan, Florica Popa și Adela Bara, precum și Campania Internațională LITTER LESS, coordonată de prof. Luminița Andru, iar miercuri vizionare de filme, seminare de orientare socio-profesională și vocațională. Joi, elevii coordonați de prof. Mihaela Zaha, însoțiți de prof. Emanuel Coroiu, au făcut o vizită la Centrul Rezidențial de Persoane Vârstnice Băița, unde au dus pachete cu produse alimentare, acum în preajma Sărbătorilor Pascale. Elevii s-au împărțit pe echipe care au ajutat la bucătărie, la gospodăria anexă, precum au și plantat trei pomi fructiferi. Preotul paroh Nicolae Bura, președintele "Asociației Nicolae Popoviciu" care administrează acest centru, a fost din nou plăcut surprins de vizita elevilor, cărora le-a mulțumit în numele celor 44 de locatari pentru gestul umanitar făcut. A fost organizat și un turneu de fotbal, în care s-au acordat diplome și premii.
Școala Gimnazială "Miron Pompiliu"
În cadrul programului "Școala Altfel-Să știi mai multe să fi mai bun" elevii din ciclul primar și gimnazial au vizitat diferite obievtive din oraș: Sediul Primăriei; Casa de Cultură "Miron Pompiliu"; Biblioteca orășenescă; Stația de Pompieri; Stația de apă, dar și a diferitelor zone din oraș în cadrul Campaniei LITTER LESS. Școlarii au călătorit virtual în lumea filmului, au încondeiat ouă și au realizat felicitări, apoi s-au recules alături de dascălii lor la biserica din urbe, povestind despre Alfabetul Creștin și Călptoria în Țara Sfântă. Au fost în excursii cu dascălii lor la colegiile din oraș, dar au și vizitat câteva locuri de muncă unde lucrează părinții lor. Sportul, pe lângă alte multe activități, a fost la loc de cinste, elevii participând la meciuri de fotbal, volei, baschet, dar și la arte marțiale. A fost o "Săptămână Altfel" în care pe lângă cadrele didactice, conducerea școlii, compusă din prof. Georgeta Maria Mușet și Simona Pantea, director, respectiv director adjunct și Sanda Merce, consilier educativ, împreună cu Ileana Tomescu, bibliotecar institutor, s-a implicat în toate activitățile derulate.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.