Erasmus Days, aniversate și la Beiuș
Cea de-a șaptea ediție a evenimentului european Erasmus Days s-a desfășurat în perioada 9-14 octombrie, scopul acestuia fiind celebrarea programelor Erasmus+.
Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” este cea dintâi unitate de învățământ beiușeană și una dintre primele din țară care, încă din anii ’90, a derulat proiecte europene. După seriile de proiecte PHARE și Leonardo Da Vinci, de peste un deceniu, centenara școală tehnică beiușeană a abordat proiectele de tip ERASMUS+, iar acum ca deținătoare a Acreditării ERASMUS+, formează profesional, pe parcursul a cinci ani, 224 de elevi (prin stagii de practică de 3 săptămâni) și 12 profesori VET (pentru dezvoltarea competențelor IT).
Așadar, Zilele Erasmus nu puteau trece fără să fie marcate printr-un eveniment festiv organizat de cei de la „Ciordaș”, luni, 16 octombrie, având loc o întâlnire cu participanții proiectelor Erasmus+ derulate în ultimii doi ani. După cum preciza ing. Rodica Monenciu, membră în echipa de gestiune a proiectelor ERAMUS+ derulate la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș”, evenimentul „#ERASMUSDAYS se adresează participanților la programul ERASMUS+ pentru promovarea valorilor europene, învățării, implicării comunitare și dorinței de schimbare în bine a educației”.
Desfășurată sub mottoul „ERASMUS+, vieți mai împlinite, minți mai deschise”, activitatea de luni, 16 octombrie, de la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș”, a fost organizată de echipa de gestiune a proiectelor ERASMUS+ din școală pentru a marca #ERASMUSDAYS, ocazie cu care s-a derulat și diseminarea proiectelor de acest tip derulate în ultimii doi ani, și anume cele cu numerele 2020-1-RO01-KA102-078454 și 2022-1-RO01-KA121-VET- 000055687.
La activitatea dedicată Zilelor Erasmus, au luat parte profesorii Claudia-Florina Cighir și Adrian-Ionuț Sabău, directoarea, respectiv directorul adjunct de la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș”, profesorii din aria curriculară Tehnologii, elevii claselor a XI-a A, a XI-a C și a XII-a C, participanți la mobilitățile transnaționale din cadrul proiectelor menționate, precum și colegii lor care formează grupul țintă al viitorului proiect ERASMUS+ 2023-1-RO01-KA121-VET-000125262.
Ing. Rodica Monenciu a prezentat rezultatele obținute de participanții la mobilități, iar directoarea Claudia-Florina Cighir, responsabila proiectelor ERASMUS+, a evidențiat impactul acestor mobilități asupra participanților, în special, asupra școlii și comunității locale, în general.
Prof. ec. Claudia-Florina Cighir, directoarea Colegiului Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș, ne-a oferit câteva detalii în plus despre evenimentul desfășurat în școala pe care o conduce:
„A fost un dialog deschis între elevii participanți la proiecte și profesorii VET, cu toții prezentând experiențele trăite cu ocazia mobilităților și explicând cum acestea le-au schimbat evoluția personală. Elevii noștri sunt foarte mulțumiți de toate activitățile aferente stagiilor de practică desfășurate la partenerii europeni – agenți economici și centrul de formare profesionala din Lisabona, dar și de facilitățile practice și logistice asigurate de echipa de gestiune și de partenerii europeni amintiți. La final, elevii au prezentat filmulețe cu activitățile recreative și vizitele culturale care au făcut parte din programul mobilităților în străinătate”.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.