Facultatea de Drept a Universității din Oradea, în parteneriat cu Baroul Bihor, a găzduit vineri, 8 decembrie, a patra ediție a Conferinței naționale - Contenciosul administrativ. Evenimentul a reunit cei mai importanți specialiști în domeniu din țară.

Conferința s-a desfășurat în Sala „Av. Emil Stratone” a Baroului Bihor, iar dezbaterile au fost ample, canalizate asupra aspectelor de ordin practic al aplicării în concret a dispozițiilor din materia Contenciosului Administrativ care au stârnit interpretări în practica instanțelor de judecată, desemnându-se totodată și rezultatele cercetărilor invitaților, în această materie.

Au participat invitați de la cele mai importante facultăți de Drept din țară: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Târgu Mureș.

„Dintre aceștia, subliniem prezența doamnelor prof. univ. dr. Dana Tofan, director al Școlii Doctorale a Universității din București și membră a echipei de avocați care a obținut păstrarea Policlinicii Mari (viitorul sediu al Consiliului Județean) în proprietatea publică a județului Bihor, și prof. univ. dr. Verginia Vedinaș, tot de la Universitatea din București, reputat specialist și senator de Bihor în legislatura 2000-2004; remarcăm și prezența doamnei avocat Eugenia Marin, unul dintre cei mai respectați foști judecători ai Secției de Contencios Administrativ a instanței supreme, unde a activat o îndelungată perioadă”, se afirmă într-un comunicat al Facultății de Drept.

La dezbaterile deschise de judecătoarea Florica Roman, președinta Curții de Apel Oradea, și conf. univ. dr. Cristian Dumitru Miheș, decanul Facultății de Drept a Universității din Oradea, au participat judecători ai instanțelor din Bihor, avocați, reprezentanți ai instituțiilor publice, dar și studenți interesați,

Evenimentul a fost transmis live pe juridice.ro, cel mai mare site cu profil juridic, înregistrând o audiență constantă de peste 5.000 de persoane - o audiență enormă pentru o conferință de specialitate, auditorii fiind judecători, avocații și consilieri juridici de pe întreg teritoriul României.

 Din acest an conferința devine anuală, urmând a reuni cei mai de seamă reprezentanți ai Dreptului administrativ, în primul sfârșit de săptămână după vacanța tradițională de 1 Decembrie, la Oradea.