O nouă sesiune de admitere în cele 6 unități de învățământ preuniversitar este organizată de Ministerul Afacerilor Interne. Sunt scoase la concurs 2.668 de posturi.

 

Sesiunea de admitere în școlile postliceale este organizată în perioada 2 septembrie - 3 noiembrie. Sunt posturi scoase la concurs în Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești.

Sunt 1.592 de posturi pentru agenți de poliție, 225 pentru agenți de poliție de frontieră, 551 de locuri pentru subofițeri de jandarmi, 275 pentru subofițeri de pompieri și protecție civilă și 25 de locuri pentru specializarea maistru militar auto. Potrivit MAI, cererile tip de înscriere se transmit exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare, în perioada 2-14 septembrie, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Unitățile de recrutare vor posta pe site-ul oficial adresa de e-mail la care se vor transmite aceste cereri. Candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală.

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice, susținerea probei de evaluare a cunoștințelor, iar la final, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea tuturor etapelor. Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 3 noiembrie.