Asociaţia pentru Educaţie şi Siguranţă Rutieră, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, Inspectoratul Şcolar Județean Bihor și Voluntarii Ambulanței Bihor, organizează, în perioada 25-29 septembrie 2017, campania „Ora de educație rutieră”.

Campania are ca scop scăderea numărului de accidente rutiere în care sunt victimizați elevii, prin educarea civică a elevilor care frecventează cursurile unităţilor de învăţământ liceale din județ. Timp de o săptămână, reprezentanţi ai echipei de proiect vor dezbate, împreună cu elevii, părinţii, cadrele didactice, autorităţi locale şi judeţene, tema campaniei. În paralel cu acțiunile din unitățile de învățământ, echipe de voluntari ai asociației vor dialoga cu oamenii din localitățile incluse în proiect și vor distribui materiale informative.

„Campania „Ora de educație rutieră!” îşi propune conştientizarea şi informarea corectă a elevilor din clasele terminale ale liceelor cu privire la importanţa respectarii legislației rutiere, reuşind astfel o responsabilizare socială a acestora și reducerea numărului de accidente rutiere”, se precizează într-un comunicat transmis de Asociaţia Pentru Educaţie şi Siguranţă Rutieră. În județul Bihor, startul campaniei se dă luni, 25 septembrie 2017, începând cu ora 13.00, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, după care marţi, de la ora 11.00, acţiunea va avea loc la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”, iar de la ora 13.00, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”. Miercuri vor fi organizate întâlniri în Marghita, la Grupul Şcolar Agricol „Horea”, de la ora 09.00, la Grupul Şcolar „Octavian Goga”, de la ora 11.00, iar de la ora 13.00, la Colegiul Agricol Valea lui Mihai. Joi întâlnirile vor continua în Salonta, la Grupul Şcolar Agricol Salonta, de la ora 10.00, şi de la ora 12.00, la Colegiul Naţional „Arany Janos”.

Vineri, organizatorii se vor întâlni cu elevii din Beiuș, de la ora 9.00, la Liceul Vocaţional Pedagogic „Nicolae Bolcaş”, de la ora 10.00, la Colegiul Naţional „Samuil Vulcan”, iar de la ora 12.00, la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaş”. Printre obiectivele urmărite prin derularea acestei campanii se numără scăderea numărului de accidente rutiere; informarea publicului în privinţa respectării legislație rutiere; dezvoltarea acţiunii de voluntariat, a muncii în echipă, instruirea voluntarilor de către echipe de specialişti etc.

De menţionat că Asociaţia pentru Educaţie şi Siguranţă Rutieră derulează în fiecare an o serie de proiecte având ca parteneri instituţii publice centrale şi locale.