Bogdan Miclău, asistent medical comunitar, i-a vizitat joi pe tinerii din Centrul Social Dignitas Oradea, pentru a le vorbi despre importanța respectării recomandărilor de protecție sanitară.

„Tinerii noștri din Centrul Social Dignitas au primit vizita colegului nostru, Bogdan Miclău, asistent medical comunitar, care le-a vorbit despre importanța respectării recomandărilor de protecție sanitară pentru a se proteja împotriva gripei și a altor boli, precum și despre măsurile de igienă, cum ar fi: igiena mâinilor, igiena tusei și a strănutului, purtarea măștii de protecție sanitară etc.”, au anunțat reprezentanții Direcției de Asistență Socială Oradea. La finalul întâlnirii, tinerii au primit câte un set de produse de igienă personală.

Centrul social cu destinație multifuncțională „Dignitas” este o unitate de asistență socială destinată tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, care au părăsit sistemul de protecție a copilului, nu au locuință și nu dispun de mijloacele financiare necesare închirierii sau cumpărării unei locuințe.

,,Scopul funcționării Centrului social cu destinație multifuncțională „Dignitas” este dobândirea deprinderilor pentru o viață independentă, dobândirea unor abilități psihosociale care să le permită tinerilor să ducă o existență fără a depinde de asistență din partea societății. Alături de colegii din DASO și din cadrul centrului încercăm să îi îndrumăm și să îi integrăm pe tinerii noștri, ne bucurăm pentru fiecare reușită a lor, atât profesională cât și personală, și suntem încrezători că vor deveni oameni de bază în societatea noastră”, a precizat Anca Grama, directorul executiv al DAS Oradea.