La Universitatea din Oradea - Paul E. Michelson, despre istoricul Silviu Dragomir
Paul E. Michelson, de la Universitatea din Huntington SUA, va conferenția, la Universitatea din Oradea, despre istoricul Silviu Dragomir și contribuția sa la scrierea istoriei anului revoluționar 1848 în Transilvania.
Cu prilejul aniversării a 200 ani de la nașterea lui Avram Iancu, Aula Magna a Universității din Oradea va găzdui conferința „Silviu Dragomir - istoric al anului 1848 în Transilvania”.
Invitatul special al evenimentului academic, care va avea loc miercuri, 15 mai, ora 14.00, va fi profesorul emerit Paul E. Michelson, de la Universitatea din Huntington, SUA.
Paul E. Michelson are un doctorat în istorie, la Universitatea Indiana, Bloomington. A fost de trei ori bursier Fulbright în România. Cartea sa, Romanian Politics, 1859-1871: From Prince Cuza to Prince Carol (Politica românească, 1859-1871: De la principele Cuza la principele Carol) (1998), a fost descrisă de Choice Magazine drept „o remarcabilă carte academică”, fiind distinsă cu Premiul „Bălcescu”, din partea Academiei Române, în anul 2000. Paul E. Michelson este membru de onoare al institutelor de istorie ale Academiei Române de la: Iași, București și Cluj. Între 2006 și 2009, profesorul Michelson a fost președinte și secretar-redactor al Societății de Studii Românești. Timp de zece ani a fost secretar al Conferinței de credință și istorie, iar în prezent este membru al consiliului de conducere al C.S. Lewis and Kindred Spirits Society din Europa Centrală și de Est. Domeniile sale de interes și expertiză includ istoriografia, istoria României în secolele XIX-XXI, revoluțiile din 1848, societățile totalitare și post-totalitare, Istoria Veneției, opera lui C.S. Lewis ori J.R.R. Tolkien și grupul de discuții literare Inklings.
Evenimentul este organizat de Universitatea din Oradea, Centrul de Studii Interdisciplinare „Silviu Dragomir” Oradea - Chișinău, Școala Doctorală de Istorie, Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, în parteneriat cu Muzeul Țării Crișurilor - Complex Muzeal și Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.