Micii cercetători de la International School of Oradea - Lumea văzută prin microscop
Elevii clasei a IV-a de la International School of Oradea au devenit, pentru scurt timp, mici cercetători. Folosind kitul de bază al microscopului, copiii au descoperit o lume interesantă, plină de lucruri uimitoare care nu pot fi văzute cu ochiul liber.
Microscopul este un instrument optic care transmite o imagine mărită a unui obiect observat printr-un sistem de lentile. Pentru copii, acest instrument este foarte captivant. Au dovedit-o miercuri, 3 martie, elevii clasei a IV-a de la International School of Oradea, care au devenit, pentru scurt timp, mici cercetători, descoperind o lume interesantă, folosind kitul de bază al microscopului. Experimentele realizate de Claudia Pop și Mariana Barna (electroliza apei, măsurarea calității apei, a Ph-ului, a nitriților și nitraților) au antrenat copiii în discuții interesante.
Determinările efectuate de prof. Ioana Popa, de la Colegiul Tehnic ,,Partenie Cosma’’ din Oradea, au arătat diferențele de conținut la mai multe eșantioane de apă.
Evenimentul a făcut parte din proiectul „Puterea apei - Apa pură, viață sănătoasă”, proiect câștigat la concursul de proiecte din cadrul Fondului pentru un viitor mai bun în comunități și coordonat de Mariana Barna, șef serviciu Comunicarea Colecțiilor de la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, prin Fundația Culturală de pe lângă Biblioteca „Gheorghe Șincai”, cu sprijinul Fundației Comunitare Oradea și finanțat de Lidl, în parteneriat cu Federația Fundațiilor Comunitare din România.
„Copiii, chiar dacă sunt mici, sunt conștienți de importanța apei pentru viața oamenilor și a tuturor viețuitoarelor de pe pământ. Ca răspuns la implicarea lor, la final de activitate, dulciurile au adus un zâmbet în plus. Mulțumim domnului director Ahmet Dündar și doamnei Anca Popa, gazdele noastre, pentru oportunitatea de a desfășura activitatea în școală”, a spus Mariana Barna, șef serviciu Comunicarea Colecțiilor.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.