Săptămâna trecută, la Școala Doctorală a Universității din Oradea, a avut loc o nouă ediție de înmânare, într-un cadru festiv, a diplomelor de doctor.

Într-o manifestare deja tradițională, 32 de doctori, confirmați prin ordinele de ministru, emise în ultimele 4 luni, au primit din partea rectorului Universității din Oradea, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, și a prorectorului de resort, prof. univ. dr. Alina Bădulescu, diplomele de doctor. "Diplomele reprezintă încununarea muncii asidue a tinerilor cercetători, îndrumați de conducătorii lor de doctorat - care le-au fost alături și de această dată, sprijiniți de familie și prieteni, de asemenea prezenți la manifestare", a precizat Alina Bădulescu. Reorganizată în prezent pe șapte școli doctorale ce reunesc 11 domenii de doctorat (Agronomie, Biologie, Economie, Filologie, Geografie, Inginerie electrică, Inginerie energetică, Inginerie industrială, Istorie, Medicină, Sociologie) și numără 324 doctoranzi, coordonați de 50 conducători de doctorat, studiile universitare de doctorat de la Universitatea din Oradea reprezintă o componentă academică și științifică de vârf a Universității.

Totodată, la una dintre aceste școli doctorale, și anume la Școala Doctorală de Științe Economice, a avut loc în aceste zile și o importantă manifestare științifică. Cu ocazia Zilei economistului, luni, 23 noiembrie a.c., a fost organizată Conferința internațională a doctoranzilor economiști, ce a reunit 45 contribuții ale unor doctoranzi și tineri cercetători de la 3 universități din străinătate și 9 universități din România. "Sufletul acestei manifestări aflate deja la a șasea ediție a fost un prilej de prezentare și diseminare a rezultatelor cercetării, dar și de deschidere de noi orizonturi pentru tinerii cercetători", a mai adăugat Alina Bădulescu. Cu această ocazie, conf. univ. dr. Adriana Giurgiu, decanul Facultății de Științe Economice, a anunțat și validarea premiilor oferite doctoranzilor care și-au finalizat teza de doctorat și celor care au avut publicații științifice remarcabile, prin proiectul POSDRU „SOCERT. Societatea cunoașterii, dinamism prin cercetare", la care Universitatea din Oradea este partener.