Nu putem schimba lumea, dar putem schimba lumea cuiva! - Au „înfiat” câte un bunic
Pentru a trezi interesul copiilor și al părinților pentru valorile vieții, pentru ceea ce este prețios, nobil și firesc, şi pentru a da dovadă de omenie și bunătate, profesorii de la „Aurel Lazăr” au pus la punct un proiect educativ, de voluntariat, intitulat „Înfiază un bunic”.
În cadrul acestuia, în luna aprilie, 20 elevi din clasa a V-a, împreună cu echipa de proiect, au făcut o vizită la Căminul de bătrâni. Aceștia au pregătit pentru oamenii vârstnici un spectacol artistic, dulciuri și fructe. Tot în luna aprilie 2016 a avut loc activitatea intitulată „De Paști fii mai bun!” în cadrul căreia elevii au confecționat aranjamente de Paști pentru camerele persoanelor vârstnice din azil. De asemenea le-au oferit acestora îmbrăcăminte și dulciuri. În luna mai, elevi ai clasei a V-a și ai clasei a XI-a, împreună cu echipa de proiect, au vizitat din nou Centrul de primire pentru persoanele vârstnice „Consistoria”, oferindu-le acestora vaze pictate de ei, flori și dulciuri. O lună mai târziu, elevii au pregătit un program cultural-artistic bunicilor lor proprii, prezentând, de asemenea, activitățile desfășurate şi la azilul de bătrâni. În luna iulie profesoara Carmen Bubela, împreună cu 15 copii de grădiniță, a vizitat din nou căminul de bătrâni. S-a cântat, s-au spus poezii, iar copiii au oferit brioșe, bomboane și desene făcute de ei persoanelor vârstnice. Luna trecută, pe 24, elevii clasei a VI-a, împreună cu echipa de proiect (coordonator – Carmen Bubela, dir. adj. Rodica Juncu, Emilia Negru, Eugen Ilisoi, Gianina Uivaroșan, Cristina Brădău, Vasile Juncu, Ovidiu Hanga şi Ramona Pintea) au vizitat persoanele vârstnice de la Centrul de îngrijire a persoanelor vârstnice al Fundației Consistoria „Efrem Beniamin” Oradea, ocazie cu care le-au dus 40 de perechi de botoșei tricotați de părinții lor, bomboane, pufuleți și biscuiți.
„Am povestit cu ei, ne-au povestit din experiențele lor de viață, ne-am îmbrațișat, am plâns, am râs cu ei. Suntem la a şaptea activitate cu ei, copiii îi știu pe nume și fiecare are deja 1-2 „bunici” preferați care-i țin în brațe. A fost unic ca de fiecare dată, atâta înțelepciune, dor și dragoste într-un timp atât de scurt! Aşa e şi motto-ul proiectului „Nu putem schimba lumea, dar putem schimba lumea cuiva”. Încercăm prin acest proiect să diversificăm viața de zi cu zi a batrânilor de aici. Din păcate observăm mereu, de câte ori mergem, că pentru unii sunt chiar ultimele amintiri din viața aceasta, că au plecat, au urcat la îngerași”, povesteşte Carmen Bubela.
Următoarea activitate va fi pe 15 decembrie, când echipa de proiect vrea să le ducă vârstnicilor fructe și dulciuri, să le orneze camerele cu aranjamente de Crăciun făcute de elevii din clasa a VI-a, a VII-a și a XI-a și să le ofere un scurt spectacol de dans, poezie și colindă de Crăciun.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.