Fundația Comunitară Oradea a lansat în luna octombrie anul trecut apelul de finanțare în cadrul programului „Plantropolis”, oferind învățătorilor și educatorilor oportunitatea de a obține finanțare pentru amenajarea de mini grădini urbane multi-rol în curtea instituțiilor în care activează.

Dedicat exclusiv instituțiilor de învățământ preșcolar și primar din Oradea, susținut de Russmedia România, VPK Packaging și implementat local de Fundația Comunitară Oradea, programul a înregistrat interesul a 21 de aplicanți care și-au manifestat dorința de a contribui la înverzirea comunității și a desfășura activitățile specifice educației pentru mediu prin prisma unei abordări practice.

În urma multor etape de analiză, toate cele 21 de proiecte aplicante au fost declarate eligibile și finanțabile, după cum urmează: International School- Let’s get ECO; Grădinița nr. 53 - Grădina mea; Biblioteca Județeană - Nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă; Grădinița Orsolya - Grădina fermecată; Grădinița nr. 50 - Grădina minunată a lui Prichindel; Grădinița nr. 44 - Grădina soarelui; Grădinița nr.27 - Creștem împreună cu tine; Grădinița nr. 55 - Grădina din lumea poveștilor; Grădinița nr. 23 - Reciclăm și explorăm; Grădinița Joyful Learning - Totul începe cu o sămânță; Grădinița nr. 34 - În grădinița noastră și plantele au grădinița lor, pentru că le iubim; Grădinița Romano-Catolică - Grădina fermecată a piticilor; Grădinița nr. 30 - Mugurașii grădinăresc, pentru viață se pregătesc; Grădinița nr. 53 - Tărâmul lui Ecologel; Școala Gimnazială nr. 11 - ECO agenții grădinari în acțiune; Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”- Oaza mea de sănătate; Liceul Teoretic „Szent Laszlo”- Kids Garden; Școala Gimnazială „Avram Iancu” - Grădinărim cu bucurie; Liceul Teoretic Ortodox - Grădina cu povești; Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”- Step by step pentru o comoară verde; Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr.1 - Grădina copiilor speciali.

„Înarmați cu entuziasm, energie și maximă creativitate, cadrele didactice, alături de copiii din grădinițe și școli, au început deja activitățile specifice educației ecologice. Urmează o etapă cu multe astfel de activități, motiv pentru care le urăm mult succes și rezultate pe măsura așteptărilor”, a spus Maria Ursu, Grant Manager Fundația Comunitară Oradea.