La fel ca în ultimii nouă ani, și anul acesta au fost acordate 10 premii pentru cei mai buni profesori din România. Selectată printre cei 10 câștigători (din 234 de propuneri) a fost și profesoara de chimie Ciubotariu Éva, de la Liceul Teoretic „Ady Endre” din Oradea.

 

Nu e puțin lucru, mai ales dacă ne gândim că Oradea a avut o prezență constantă în acest top. Câștigătoarea de anul acesta, Ciubotariu Éva, predă chimie de 35 de ani la Liceul Teoretic „Ady Endre” din Oradea, fiind implicată în activitatea ONG-urilor de pe lângă școală – Fundația Alma Mater și Fundația Révai.

„Elevii ei recunosc talentul deosebit de a detecta interesul copiilor pentru substanțe, formule și reacții chimice. Fiind o profesionistă desăvârșită, cu dedicație și tact pedagogic, a reușit performanțe de vârf cu elevii talentați, obținând numeroase premii la olimpiade școlare și la alte concursuri naționale și internaționale de profil. Pentru elevi, doamna Ciubotariu este profesorul care știe să fie mentor și prieten în același timp, demonstrând că prin exigență și muncă poți să atingi obiective foarte înalte. Unii dintre foștii elevi sunt acum cadre didactice respectate în instituții din străinătate sau din țară, iar alții, chiar dacă nu și-au ales chimia ca profesie,  o consideră model de urmat pentru calitățile ei umane. Doamna Ciubotariu este prieten la nevoie, îndrumător pentru colegii mai tineri, conducător de școală, dând dovadă de profesionalism, putere de muncă, loialitate și o ținută morală exemplară”, se afirmă în descrierea câștigătoarei.

Alături de profesoara din Oradea, au mai câștigat premiul „Mentor pentru excelență în educație 2018”: Balázs Bécsi Attila, profesor, președintele Fundației Culturale Téka, Gherla, Cluj, Nicoleta Cocea, profesor de dans clasic, București, Sandu Mirel Golcea, profesor de fizică, Timișoara, Stelian Hașoti, profesor emerit de tenis de masă, Constanța, Koczinger Éva, profesor de matematică, Satu Mare, Toma Mirițescu, antrenor emerit de înot, Ploiești, Lenuș Teodora Moraru, actriță, regizor, coordonator trupă de teatru, Botoșani, Magdalena Ursu, profesor de vioară, București, și Marlena Zagoni, profesor-antrenor emerit de canotaj, Olteni, Dâmbovița.

Totodată, a fost dat startul ediției jubiliare a programului, nominalizările putând fi trimise, online, până la sfârșitul anului.

Evenimentul „Mentor pentru excelență în educație” este organizat de MOL România și Fundația Pentru Comunitate.