Proiect implementat de Asociația CES - „Învață-mă să ajut!”
„Teach me to help!” este un parteneriat de cooperare în educație școlară, implementat de organizații din șapte țări, printre care și România. Proiectul este coordonat la nivel european de prof. psihopedagog Teodora Pantazi, aplicantul proiectului, dar și director la Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Oradea.
„Teach me to help!/Învață-mă să ajut!”, cu acronimul T2H, este un parteneriat de cooperare în educație școlară Erasmus+ KA220, finanțat de Comisia Europeană prin ANPCDEFP și implementat în perioada ianuarie 2022 - decembrie 2023 de către opt organizații din șapte țări europene: două asociații profesionale; două inspectorate școlare, trei școli și o universitate privată. Asociația CES - Colaboram Educam Sprijinim, Oradea, România, este coordonator de proiect.
„Scopul proiectului este de a sprijini triunghiul educațional: elevi cu CES (cerințe educative speciale)/TSI (tulburări specifice de învățare) - profesioniști - părinți pentru a facilita dezvoltarea și incluziunea acestor elevi prin împărtășirea și multiplicarea unor exemple de bune practici între specialiști din țările partenere”, anunță prof. Teodora Pantazi, director executiv al Asociației CES, aplicantul proiectului, dar și director la CȘEI nr. 1 Oradea.
În România, partenerii locali ai Asociației CES în acest proiect sunt: Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Casa Corpului Didactic Bihor, Universitatea din Oradea, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bihor și Asociația TopFormalis.
Pentru acest proiect au fost propuse două rezultate sau produse intelectuale: un set de ghiduri metodologice/suporturi de curs, precum și platforma E-learning, care va fi dezvoltată pe baza ghidurilor și lecțiilor video. Cursul pilot on-line va fi disponibil pe platformă în toate limbile partenerilor.
De menționat că toate rezultatele proiectului vor fi prezentate comunității profesionale în cadrul conferințelor de diseminare a proiectului, organizate în fiecare țară parteneră, ultima, în luna octombrie 2023, în Oradea, România, de către prof. Teodora Pantazi, coordonatorul de proiect, la care vor fi prezenți reprezentanții tuturor partenerilor.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.