Fondul „Educație pentru azi” își dorește să creeze o viață normală pentru copiii din mediul rural proveniți din familii defavorizate. Acești copii nu au șansa de a deprinde în familie abilități esențiale de viață sau de a avea acces la informație, iar aceste programe sunt menite să le ofere oportunități la învățare pe care, altfel, nu le-ar fi putut avea.

„Prin Fondul <Educație pentru azi>, susținut de Pepco Romania, ne dorim să creăm o viață normală pentru copiii defavorizați din mediul rural”, anunță reprezentanții Fundației Comunitare Oradea (FCO), menționând că, în urma procesului de jurizare, au fost alese spre finanțare șapte proiecte. Aceste proiecte vor ajuta copiii defavorizați din mediul rural să își dezvolte abilități de viață și le vor oferi oportunități la învățare pe care, în alte condiții, nu le-ar fi putut avea.

Zilele acestea, vor fi anunțați și coordonatorii acestor proiecte, oameni cu inițiativă, dornici de a asigura copiilor din mediul rural șansa la o viață mai bună, mai plină de speranță. 

Pe scurt, cele șapte proiecte câștigătoare sunt următoarele: „Activități educative pentru copii” – activități interactive de dezvoltare socială și emoțională pentru copiii din satul Șușturogiu; „Fotbal pentru toți copiii” – antrenamente de fotbal, de două ori pe săptămână, pentru copiii din cinci sate din județul nostru; „Cartea, prietenul meu pe viață” - activități ludice, cu rolul de a-i familiariza pe copiii din localitatea Leș cu lumea cărților; „Diferiți, dar cu șanse egale” – activități interactive pentru copiii rromi și români din Tinca, cu scopul de a promova drepturile egalității, diversității și nediscriminării; „Pregătiți pentru viitor” – ateliere interactive pe diverse teme (igiena corpului, educație financiară, utilizarea sigură a internetului și modelarea comportamentului în relațiile cu ceilalți) pentru copiii din Sânnicolau Român; „În ritm cu viața” – ateliere cu elemente de magie și experiment științific, joc de rol, analiza unui personaj, dicție, exerciții de improvizație etc., susținute de actori din Oradea pentru copiii din comuna Roșia; „Lumea din jurul meu” - întâlniri tematice prin intermediul cărora copii rromi, români, unguri și slovaci din Suplacu de Barcău vor descoperi specificul cultural al etniilor colegilor lor. Scopul proiectului este acela de a înlătura fenomenul de discriminare.