La 30 de ani de la reluarea învățământului superior juridic la Oradea, Facultatea de Drept va organiza prima ediție a școlii de vară „Admiterea în profesiile juridice”. Obiectivul principal va fi familiarizarea absolvenților și studenților Facultății de Drept (licență și master) cu aspectele legate de examenele de admitere în profesiile juridice.

Școala de vară va fi organizată în perioada 18-20 iulie și se va dresa absolvenţilor și studenților Facultăţii de Drept a Universității din Oradea, de la ciclul I - licenţă (anul IV), respectiv ciclul II - master, pe baza înscrierii în prealabil. Data limită de înscriere este 16 iulie.

„Ideea acestei școli de vară a derivat din necesitatea unei pregătiri complexe a candidaților la examenele de admitere în profesiile juridice. Aceste examene sunt dificile, iar noi am considerat că trebuie să oferim, pe lângă pregătirea teoretică din perioada facultății, și pregătirea concretă a modului în care trebuie abordate aceste examene”, afirmă organizatorii.

Obiectivul principal al școlii de vară este creșterea gradului de familiarizare al absolvenților și studenților (licență și master) cu aspectele legate de examenele de admitere în profesiile juridice. În această primă ediție, se va avea în vedere, cu precădere, admiterea în magistratură, admiterea în avocatură, admiterea în profesia de consilier juridic.

Pentru a atinge acest obiectiv, date fiind opțiunile pe care le au viitorii candidați, organizatorii au structurat programul școlii de vară pe zile de lucru tematice.

În fiecare dintre aceste zile, vor fi invitați foști absolvenți ai facultății care au experiență în domeniu, pentru a le vorbi participanților despre provocările concrete ale profesiei pe care o exercită. Colegii cu experiență le vor oferi un tablou al cerințelor legate de exercitarea profesiilor, îi vor ajuta să descrie provocările specifice fiecărei profesii și vor răspunde la întrebările absolvenților.

„Totodată, dorim să invităm colegi care au promovat recent examenele de admitere în profesie pentru a le relata participaților despre modul concret în care s-au pregătit pentru edițiile recente ale examenului (bibliografie utilizată, mod de lucru, pregătirea efectivă a examenului), precum și experiențele trăite în anii de început ai profesiei sau pregătirii”, mai spun organizatorii.

Fiecare secțiune va fi moderată de către un cadru didactic al Facultății de Drept, care trebuie să asigure climatul academic necesar evenimentului, iar participanții sunt încurajați să adreseze întrebări despre profesia vizată și despre modul de desfășurare a examenelor de admitere în profesie.

Activitățile programului școlii de vară se vor desfășura în incinta Facultății de Drept a Universităţii din Oradea, str. Bulevarul Gh. Magheru, nr. 26, sala 013. La derularea evenimentului își vor aduce contribuția cadre didactice ale Facultății de Drept, precum și invitați din domeniu.

Programul și formularul de înscriere se găsesc pe media.uoradea.ro.