Rotarienii orădeni au achiziționat două table smart și un video-proiector pentru Școala Gimnazială „Aurel Pop” din Oșorhei.

 

În județul Bihor, anul 2023 a început cu un nou proiect derulat de către membrii cluburilor Rotary Oradea 1113 și Rotary Oradea Insignis. Astfel, pentru a veni în sprijinul cadrelor didactice și al elevilor Școlii Gimnaziale „Aurel Pop” din Oșorhei, membrii Rotary Club Oradea 1113 și ai Rotary Club Oradea Insignis s-au alăturat demersului Districtului Rotary 2241, care a inițiat proiectul districtual „Educație pentru Noua Generație” pentru facilitarea accesului școlilor la tehnologie și informație.

Prin segmentul de proiect „Dotarea cu tehnologie a școlilor” din cadrul proiectului districtual menționat mai sus, Districtul Rotary 2241 a pus la dispozitia cluburilor Rotary din toată țara un grant de 5.000 lei, pe care acestea l-au putut accesa pentru a achiziționa tehnologie smart.

„Condiția utilizării acestui grant a fost ca fiecare club să contribuie din fonduri proprii și/sau sponsorizări cu o sumă cel puțin egală cu valoarea grantului”, spune Bogdan Bocșe, președintele Rotay Club Oradea 1113, adăugând că, în acest mod, rotarienii orădeni au achiziționat două table smart și un video-proiector, în valoare totală de 13.595 de lei, sumă care a inclus montajul și configurarea tablelor. „Acestea au fost montate într-un laborator de informatică și într-o sală de clasă de la Școala gimnazială „Aurel Pop” din Oșorhei”, a menționat Bogdan Bocșe.

Prin intermediul acestei tehnologii, procesul de educație devine mai facil și, în același timp, mai atractiv. Cadrele didactice pot prezenta într-o manieră creativă și interactivă informațiile din cursurile pregătite, iar elevii au parte de acces mult mai direct la informație și mai apropiat de tehnologiile pe care aceștia le utilizează în mod uzual.

„Sprijinirea educației este una dintre principalele preocupări ale Districtului  Rotary 2241 România și Republica Moldova și, implicit, a Rotary Club Oradea 1113. Majoritatea proiectelor pe care clubul nostru le derulează vizează îmbunătățirea actului educațional, așadar, mă bucur că am reușit să implementăm proiectul „Smart Classrooms”, la școala din Oșorhei. În viitor, cu siguranță, vom continua să dezvoltăm și alte proiecte ce vizează educația formală și nonformală la această școală. Le mulțumesc colegilor de club, care s-au ocupat de implementarea acestui proiect cu succes, prietenilor din Rotary Club Insignis, echipei districtuale D2241, directorului școlii și primarului comunei Oșorhei, pentru susținerea și deschiderea de care au dat dovadă”, a precizat președintele Rotary Club Oradea 1113.

De altfel, comuna Oșorhei și Școala Gimnazială „Aurel Pop” din localitate au fost și sunt parteneri în mai multe proiecte derulate de Rotary Club Oradea 1113. Este vorba despre proiectele „Mâini curate, copii sănătoși” (în 2019), „Ecologizarea Pădurii cu narcise din Alparea, Oșorhei” (2022) și „Grădina Rotary” (început în 2022 și aflat în desfășurare).