Tradiție la Liceul Ortodox Oradea - Ziua Încrederii
Ce înseamnă încrederea într-o școală și cum poate fi aceasta dezvoltată? Este întrebarea care ne preocupă și mai mult, de când suntem partea integrantă a unui program național numit „Școala Încrederii”.
Este vorba despre un program menit să readucă încrederea în relațiile dintre elevi, părinți și profesori, precum și încrederea în sine a membrilor comunității, fie ei mici sau mari.
Încrederea se poate dezvolta în școli prin crearea unui mediu sigur și pozitiv, în care elevii se simt confortabil și își pot exprima liber gândurile și sentimentele. În plus, este important să se dezvolte o relație de încredere între profesori și elevi, prin comunicare deschisă și sinceră și prin demonstrarea respectului reciproc. De asemenea, copiii au nevoie să li se ofere oportunități de dezvoltare personală și profesională, astfel încât să-și poată descoperi pasiunile și să-și dezvolte abilitățile
În acest context, vineri 12 mai, în școala noastră a fost sărbătorită, cu mare entuziasm, Ziua Încrederii. După succesul acțiunii de anul trecut, elevii au așteptat cu nerăbdare ediția din acest an. Ei au avut ocazia să devină „profesori pentru o zi” și să predea subiecte diverse, fie din programa școlară, fie din domeniile care îi pasionează. Aspiranții la acest titlu s-au consultat cu profesorii lor, și-au ales subiectul pe care să-l predea colegilor mai mici, s-au documentat, au căutat materiale, au realizat fișe de lucru și, cu bucurie, dar și cu emoții, s-au prezentat la ore într-o postură inedită.
Au predat limba română, engleză, franceză, matematică, biologie, științe, istorie, geografie, religie, informatică, arte și sport, toate într-un mod interactiv, utilizând metode moderne, jocuri, precum Kahoot, sau platforme educaționale, cântece și experimente. Dintre pasiunile împărtășite cu colegii în cadrul acestor ore, cele mai apreciate au fost artele marțiale, precum taekwondo, dansul sportiv, mai précis, cha cha cha, construcții din lego, origami sau pictura pe pietre.
Activitățile organizate i-au bucurat pe colegii mai mici, iar coordonarea acestora le-a oferit elevilor oportunitatea de a-și consolida încrederea în propriile forțe și în capacitatea lor de a învăța și de a se dezvolta.
Prin urmare, Ziua Încrederii poate avea un impact profund asupra copiilor, aceștia învațând să-și depășească limitele și să-și exploreze creativitatea. Ne dorim să continuăm această tradiție și să contribuim la dezvoltarea unei generații de elevi mai încrezătoare și mai reziliente.
Prof. Gabriela CADAR
Comentarii
Nu există nici un comentariu.