Un nou proiect Ecotop Oradea pentru copii și tineri - Despre permacultură la Săcueni
Ecotop Oradea lucrează, începând cu data de 1 aprilie, împreună cu colectivul de profesori și elevi ai Liceului „Petofi Sandor” din Săcueni la implementarea proiectului - Grădina urbană „Biofloramix” Săcueni - noțiuni teoretice și practice despre permacultură pentru copii și tineri.
Proiectul este finanțat de Fundația pentru Parteneriat Miercurea Ciuc și Moll România, în cadrul programului Spații verzi, componenta Permacultura în zone urbane, și durează șase luni (perioada 1 aprilie 2022 - 30 septembrie 2022).
„Scopul proiectului este familiarizarea membrilor comunității locale din Săcueni (copii, tineri, adulți) cu noțiunile de permacultură și agricultură bio, prin crearea unor modele de grădină urbană și grădină bio în curtea Liceului Teotretic Petőfi Sándor din localitate”, anunță Eleonora Mircescu, președinta Ecotop Oradea.
Principalele activități din cadrul proiectului sunt înființarea de grădini urbane în trei locații în curtea Liceului „Petofi Sandor”, respectiv a școlii cu clasele I-IV, aparținătoare de liceul din Săcueni.
Potrivit președintei Ecotop, vor fi plantați pomi și arbuști fructiferi, se vor realiza mai multe straturi înălțate, în care vor fi plantate răsaduri de legume, plante aromatice, conform principiilor permaculturii; elevii și profesorii vor face cunoștință cu metodele de agricultură specifice, cultivare pe pat de paie, strat înălțat, mulcire; vor fi organizate două workshopuri, unul despre permacultura în zone urbane, celălalt despre agricultura bio; vor fi invitați specialiști din domeniile respective care să prezinte participanților avantajele acestor tipuri de grădinărit.
„În fiecare lună se va organiza câte un atelier de grădinărit în care vor fi prezentate metode de grădinărit practicate în permacultultură”, a menționat Eleonora Mircescu.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.