Săptămâna trecută, sub coordonarea prof. Alina Lăzău şi a asist. univ. dr. Anca Popescu, mai mulți elevi din județ au participat la ateliere de pictură în cadrul Departamentului de Arte Vizuale de la Facultatea de Arte. Evenimentul a avut loc în urma unui acord de parteneriat între Universitatea din Oradea şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

 

Proiectul, intitulat „Student pentru o zi, profesor pentru o viaţă”, oferă posibilitatea elevilor din Oradea şi judeţ, care sunt pasionați de desen, să picteze o zi în atelierele Departamentului de Arte Vizuale de la Facultatea de Arte, coordonaţi de cadre didactice universitare.

Miercuri, 27 februarie, în cadrul proiectului sus amintit, la atelierele de pictură au participat mai mulți elevi de gimnaziu și liceu de la Liceul Teoretic „Gabriel Țepelea” Borod, Liceul Teoretic nr. 1 Bratca și Liceul Tehnologic nr. 1 Șuncuiuș.

Elevii participanți au fost: de la Liceul Teoretic „Gabriel Țepelea” Borod - George Manci Capriș, clasa a XII-a, Bogdan Simuț, clasa a XII-a, Niculina Butiri, clasa a XII-a, Andreea Tole, clasa a XII-a, Denisa Sârca, clasa a VII-a, Ioana Venter, clasa a VII-a, Irina Alexasev, clasa a VII-a și Cătălina Alexasev, clasa a VI-a; de la Liceul Teoretic nr. 1 Bratca - Iulia Bere, clasa a XI-a, Larisa Martin, clasa a XI-a, Mariana Manea, clasa a X-a, Petrica Groze, clasa a X-a și Alin Ciucur, clasa a X-a, iar de la Liceul Tehnologic nr. 1 Șuncuiuș - Alexandru Haragoș, clasa a IX-a și Maria Groze, clasa a VIII-a.

După ce au făcut turul atelierelor de arte decorative, modă, pictură, design etc., elevii, studenți pentru o zi, au învățat o tehnică de lucru nouă, cea a colajului, fiecare executând câte un peisaj. În acest fel, lanurile de floarea soarelui, create în culori tempera și acryl, au debordat de prospețime. Acțiunea s-a bucurat de entuziasmul participanților, fiind un minunat punct de reper în dezvoltarea lor ca viitori studenți ai Facultății de Arte din Oradea. Coordonatorii acțiunii au fost prof. Alina Lăzău și asist. univ. dr. Anca Popescu.