Universitatea din Oradea a anunţat că, față de săptămâna trecută, numărul tinerilor care vor să învețe la una din facultățile sale a crescut spectaculos.

 

Astfel, la Facultatea de Medicină și Farmacie sunt deja înscriși 966 de candidați. „Medicina este singura facultate a Universității din Oradea la care viitorii studenți trebuie să susțină un examen de admitere”, precizează biroul de presă al Universităţii.

În topul celor mai căutate facultăți mai sunt: Facultatea de Geografie, Turism și Sport, cu 426 înscriși, Facultatea de Științe Socio-Umane, unde sunt 390 de aspiranți, și Facultatea de Științe Economice, unde s-au înscris 275 de tineri absolvenți.

Vineri, 16 iulie 2021, la orele prânzului, celelalte facultăți aveau dosare depuse după cum urmează: Facultatea de Arte – 102; Facultatea de Construcții, Cadastru si Arhitectură – 80; Facultatea de Drept – 114; Facultatea de Informatică și Știinte – 187; Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației – 191; Facultatea de Inginerie Energetică și Management Industrial – 29; Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică – 93; Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării – 98; Facultatea de Litere – 93; Facultatea de Protecția Mediului – 129; Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” – 20.

Pe de altă parte, 94 de tineri care trăiesc în afara granițelor țării și-au depus dosarele pentru a deveni studenți ai Universității din Oradea, pe locurile rezervate „românilor de pretutindeni”.