Sala de Conferințe a Bibliotecii Universității din Oradea va găzdui miercuri, 13 iulie, de la ora 12.00, lansarea volumului „Latinitate, Romanitate, Românitate”, coordonat de conf. univ. dr. habil. Liliana Rotaru.

Școala Doctorală de Istorie, Centrul de Studii Interdisciplinare „Silviu Dragomir” și Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării (IRISPSC) din cadrul Universității din Oradea (UO) organizează, miercuri, 13 iulie, de la ora 12.00, lansarea volumului „Latinitate, Romanitate, Românitate” (Chișinău 2022), volum coordonat de conf. univ. dr. habil. Liliana Rotaru.

Evenimentul va avea loc în Sala de Conferințe a Bibliotecii Universității din Oradea, str. Universității, nr.1, și este organizat în colaborare cu Universitatea de Stat din Moldova și Muzeul Țării Crișurilor. Alături de coordonatorul volumului, vor lua parte la eveniment: prof. univ. dr. habil. Ion Eremia, prof. univ. dr. habil. Gabriel Moisa, decanul IRISPSC, și prof. univ. dr. habil. Sorin Șipoș, directorul Școlii Doctorale de Istorie a Universității din Oradea.

Cartea „Latinitate, Romanitate, Românitate” reunește 27 de articole și o prezentare de carte, susținute în cadrul Conferinței Științifice Internaționale purtătoare a aceluiași nume, ediția a V-a, desfășurată la Chișinău, în perioada 5-6 noiembrie 2021. Latinitate, Romanitate, Românitate reprezintă fără îndoială o componentă sine qua non a culturii și formării identității europene, dar și o reafirmare a principiului unității în diversitate. Prin lansarea volumului, autorii își propun dezvoltarea unor noi platforme de cunoaștere a identității naționale, a valorilor materiale și imateriale ale României și Republicii Moldova, precum și aducerea în atenția unui cerc cât mai vast de cercetători, dar și a publicului larg, rezultatele științifice ale unor savanți consacrați, dar și a unor tineri cercetători, care își construiesc calea în breaslă.