Universitatea din Oradea. Peste 500.000 de lei investiți - Instrumente pentru viitorii muzicieni
Toată săptămâna trecută, la Departamentul de Muzică al Facultății de Arte, de la Universitatea din Oradea, a fost atmosferă de sărbătoare. Zile la rând, cadre didactice și studenți au scos din cutii instrumentele achiziționate pentru ei de conducerea universității.
Valoarea investiției pe care Universitatea din Oradea a făcut-o „în viitorul studenților muzicieni”, după cum spune conf. univ. dr. Ariadna Mircescu, directorul Departamentului de Muzică al Facultății de Arte, este de 570.000 de lei.
„Sunt instrumente muzicale profesionale, de care departamentul nostru avea mare nevoie”, subliniază conf. univ. dr. Ariadna Mircescu și enumeră: un pian de concert, 4 pianine, o marimbă, vibrafon, flaut alto, flaut piccolo, trompetă, clarinete, instrumente de minipercuție, 14 scaune pentru pian etc. Noile instrumente muzicale, mărci de valoare: Yamaha, Stradivarius, Le Blanc, Buffet Crampon, acoperă cea mai mare parte a necesarului instrumental al Departamentului de Muzică.
„Pentru a înțelege cât de importante sunt pentru noi și mai ales pentru studenții noștri, aceste instrumente le-aș compara cu un super-computer, pe care lucrează un student de la IT. Un instrument slab poate nu doar să țină în loc performanțele unui tânăr muzician, poate chiar să-l facă să regreseze”, explică conf. univ. dr. Ariadna Mircescu.
Directorul Departamentului Muzică spune că ar mai avea nevoie de câteva instrumente, printre care un corn englez, al cărui preț se apropie de 10.000 de euro.
„Sunt convinsă că domnul rector, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, ne va susține în continuare. A spus-o chiar domnia sa, dorește ca la departamentul nostru să se poată învăța în cele mai bune condiții”, spune conf. univ. dr. Ariadna Mircescu.
„Impactul pe care numărul și calitatea instrumentelor îl are asupra deciziei tinerilor de a urma cursurile facultății noastre este fantastic. Săptămâna aceasta, în cadrul «Zilelor Porților Deschise», am primit vizita a numeroși copii de la Liceul de Arte și de la alte licee din oraș. Trebuie să îi fi văzut ca să înțelegeți cât au fost ei de încântați de condițiile care îi așteaptă la Casa Muzicii de la Universitatea din Oradea. Tindem să devenim o concurență serioasă pentru școlile de muzică cu tradiție din țara noastră. Asta, pe de o parte, datorită investițiilor făcute, și datorită colegilor noștri care s-au implicat cu multă dăruire în pregătirea viitorilor muzicieni”, a mai declarat conf. univ. dr. Ariadna Mircescu.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.