Universitatea din Oradea s-a numărat printre cele zece instituții de învățământ superior din România reprezentate la ediția din acest an a Eurasia Higher Education Summit (EURIE), eveniment care a avut loc la Istanbul, între 1 și 3 martie.

EURIE este una din cele patru cele mai importante întâlniri, la nivel global, dedicate colaborării între instituțiile academice.

„Este - spun organizatorii - noul punct de întâlnire pentru învățământul superior internațional, care conectează alte părți ale lumii cu marele potențial al regiunii eurasiatice”.

La summitul dedicat instituțiilor de învățământ superior din Europa și Asia au participat: universități dedicate procesului de internaționalizare și dezvoltării profesionale continue, manageri academici, rectori, decani, responsabili de studii în străinătate, personal de marketing și recrutare, consilieri internaționali pentru studenți, reprezentanți ai unor agenții publice pentru învățământ superior, cercetare și inovare.

În cadrul conferințelor și expozițiilor prilejuite de întâlnire s-au derulat schimburi de idei și bune practici pentru internaționalizarea învățământului superior, au fost puse bazele unor noi colaborări academice, a schimburilor de studenți, au fost dezbătute provocările cu care se confruntă astăzi educația universitară etc.

Reprezentanții Universității din Oradea au profitat de prezența lor la EURIE pentru a pune bazele unor noi relații de parteneriat cu alte instituții academice și pentru a dezvolta relațiile deja existente, spune Corina Ardelean, șefa biroului Admitere 365 al Universității din Oradea.

„Am avut întâlniri cu reprezentanți ai unor universități din: Turcia, Pakistan, Afganistan, Franța, Georgia, Serbia, Canada, Polonia sau Malaezia”.

„Prezența a peste o sută de universități și discuțiile cu reprezentanții lor ne-au ajutat să înțelegem fluxurile de mobilitate a studenților și evoluția dinamicii recrutării lor în regiunea eurasiatică”, spune, la rândul ei, Krisztina Scobiola, șefa Biroului Relații Internaționale al Universității din Oradea, prezentă și ea la Istanbul.