Anul 2024 a debutat pentru Colegiul Național „Mihai Eminescu” cu  ediția a VI-a a Zilelor școlii. Până pe 15 ianuarie, elevii și profesorii își vor serba școala prin intermediul unor conferințe, dezbateri, expoziții și proiecția unui film despre marele poet.

Ziua Culturii Naționale a devenit pentru elevii și profesorii colegiului nu doar cea în care celebrează un mare creator, ci și un prilej de reflecție asupra a ceea ce îi definește ca instituție de învățământ, asupra valorilor pe care și le asumă, a rezultatelor muncii și asupra proiectelor pe care le desfășoară. Săptămâna Școala Altfel a stat în acest început de an sub semnul acestei sărbători, marcată de evenimente speciale, unele dintre ele devenite tradiționale.

Astfel, marți, 9 ianuarie, în cadrul proiectului „Court of Justice” desfășurat în parteneriat cu fundația Europe young participation, împreună cu elevii de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, elevii au orgaizat o conferință intitulată „Presimulare proces pe tema anulării burselor de merit”. Miercuri au avut loc două concursuri de recitări cu elevi ai claselor din învățământul primar și gimnazial și o dezbatere festivă despre legalizarea eutanasierii animalelor din adăposturi, dezbatere realizată de clubul Polemos împreună cu clubul de dezbateri al Liceului Teoretic „Aurel Lazăr”.

Astăzi, în sala de festivități, de la ora 11.00, se va desfășura un eveniment cu titlul „Tradiție și identitate” care va cuprinde momente artistice inspirate din opera lui Mihai Eminescu, lansarea reviste colegiului, „Ritmuri incandescente” și un moment de rugăciune și pomenire „In Memoriam” pentru dascălii colegului, trecuți în eternitate.     

Ultima zi a săptămânii va prilejui prezentarea unor expoziții cu afișe realizate de elevi, convorbiri cu actrița Elvira Râmbu, sesiune de comunicări și workshop pentru profesori și simularea unui proces pe tema necesității anulării sau păstrării burselor de merit, eveniment desfășurat împreună cu colegii de la Gojdu.

Ultima zi a serbării va fi luni, 15 ianuarie, când elevii vor participa la o întâlnire cu Renata Râmbu, masterat al University College Dublin și vor urmări proiecția filmului „Eminescu și Cernăuții” cu o prezentare realizată de scenaristul Ionel Novac.