În cadrul Proiectului Educaţional Judeţean „Elevii de azi, specialiştii de mâine”, miercuri, 23 noiembrie, la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea, a fost organizată o nouă ediţie a Zilei porţilor deschise.
![Elevi de la opt şcoli au vizitat laboratoarele Colegiului - Porţi deschise la „Traian Vuia”](https://crisana.ro/timthumb.php?src=/media/fisiere/Porti_deschise_la_CT_T_Vuia_3.jpg&w=337&h=208&zc=3)
În cadrul Proiectului Educaţional Judeţean „Elevii de azi, specialiştii de mâine”, miercuri, 23 noiembrie, la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea, a fost organizată o nouă ediţie a Zilei porţilor deschise.
Ambasadorul Republicii Slovenia în România, Mihael Zupančič, s-a aflat ieri în judeţul Bihor, însoţit de consulul onorific al Consulatului Republicii Slovenia, Lucia Nora Morariu. În cadrul vizitei, a avut întâlniri atât cu preşedintele Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor, cât şi cu city-managerul Oradiei, Dacian Palladi.
În perioada 30 noiembrie-31 decembrie 2016, în Piața Unirii din Oradea, se va desfășura un târg de Crăciun, eveniment organizat de Primăria Municipiului Oradea prin Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR). Cu acest prilej, va fi amenajat și un patinoar, care va funcționa pe toată durata desfășurării târgului.
Studenţii Facultăţii de Drept din Oradea au îmbrăcat, ieri, robele şi au ajuns în faţa completului de judecată de la Tribunalul Bihor. Este vorba despre un proces simulat, tratat cu seriozitate şi cu pledoarii bine argumentate.
Etapa a doua a lucrărilor desfăşurate la viitorul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor din fosta clădire a Garnizoanei a ajuns la un stadiu fizic de 40%, fiind finalizate holul de intrare, o parte din casa scării şi sălile de la parter. Demarate în luna august 2016, acestea au ca termen de execuţie opt luni, şi anume aprilie 2017, însă se doreşte ca acestea să fie finalizate la sfârşitul lunii ianuarie 2017.
Marius Gabriel Bocra și Adonis Bereczki au fost premiați în cadrul unui eveniment de tuning auto, intitulat „MeetLife”, care s-a desfășurat sâmbătă, 19 noiembrie, în parcarea Ștrandului Municipal din Marghita.
În întâmpinarea dalbelor Sărbători de iarnă, Opera Națională Română din Cluj-Napoca invită orădenii la unul dintre cele mai încântătoare spectacole dedicate Crăciunului și copilăriei: „Spărgătorul de nuci”, de Piotr Ilici Ceaikovski. Baletul feeric va încânta publicul orădean în două reprezentații de excepție.
Expoziţia „Oradea - Deceniile roșii. Vizitele lui Dej și Ceaușescu în Bihor” şi-a deschis porţile marţi, 22 noiembrie, primii vizitatori fiind studenţii Facultăţii de Jurnalism. Pentru aceştia a ţinut o lecţie deschisă reputatul fotograf şi tehnician criminalist Nicolae Meseşan, care a fost de acord să expună, în premieră, imagini unicat cu Elena şi Nicolae Ceauşescu.
Primul planetariu mobil din România a ajuns, ieri, în orașul de pe Crișul Repede, unde va rămâne până vineri, 25 noiembrie. Evenimentul reprezintă o ocazie deosebită pentru vizitatori de a afla lucruri noi despre univers, constelații, asteroizi, exploratori ai universului, Galileo Galilei sau robotul Curiosity, în cadrul unor serii de proiecții spectaculoase însoțite de prezentări interactive, care au loc într-un dom mobil cu diametrul de 8 metri și înălțimea de 5 metri.
Târgul de Crăciun organizat anul trecut de municipalitate în Cetate se mută în Piaţa Unirii şi va avea o durată mai lungă, desfăşurându-se în perioada 30 noiembrie – 31 decembrie a.c., fiind închis o singură zi, pe 25 decembrie. De asemenea, orădenii sunt aşteptaţi şi la evenimentul „Crăciunul în Cetate”, care va debuta câteva zile mai târziu, având în loc în perioada 2 decembrie – 24 decembrie.