Aglomerat pentru unii, relaxant pentru alții - Primul 1 Mai la Aquapark
Sub cupola de sticlă și metal a păianjenului de la Aquaparkul Nymphaea, ziua de 1 Mai a început diferit pentru vizitatori. Pentru unii prost, fiind nevoiți să stea câteva ore la coadă pentru a intra, în timp ce alții nu se mai săturau de piscine, tobogane și saună.
Deși mai sunt foarte multe de reglat, primul 1 Mai la Aquaparkul Nymphaea a fost cu siguranță un succes pentru Administraţia Domeniului Public Oradea. La ora 12.30 capacitatea de 600 de locuri din interior era ocupată total, la intrare fiind un rând de aproximativ 100 de persoane care așteptau să le expire biletele de trei ore ale celor din interior. Organizatorii spuneau că ștrandul nu funcționează la capacitatea lui maximă (în jur de 1.800 de locuri cu tot cu partea exterioară) pentru că este răcoare și dacă ar depăși limita de 600 de locuri ar fi mult prea înghesuit în interior pentru a le mai asigura vizitatorilor confortul necesar.
„Acum funcționăm la capacitatea maximă de 600 de locuri, a zonei acoperite. Cei de afară intră în ordinea în care, celor cărora le expiră biletele de trei ore, ies. Sunt zile când avem mai mulți și zile când avem mai puțini clienți, dar acum, fiind 1 Mai, este, într-adevăr, o excepție”, a spus, pentru Crișana, Marius Birta.
Coadă nu era doar la intrare, ci și în interior, la cantină. Produsele apetisante îi atrăgeau pe mulți care se puteau așeza la coadă, direct, de lângă una din piscine. Nu erau însă mulți temerari care să se încumete a se da pe toboganul înalt din mijlocul „păianjenului”.
În curtea exterioară nu era multă lume, doar câteva grupuri de tineri se așezaseră la mese pentru a povesti. Era puțin rece, dar doar dacă ai fi ieșit pe terasă imediat ce ai ieșit din bazin.
„Comparativ cu Therme București este altceva. Sunt mai multe piscine acolo, dar aici îmi place că este mult mai aerisit. De exemplu, la baia turcească a fost foarte aerisit și nu a fost prea multă lume. Este bine”, a spus Anca Voaideș din Cluj-Napoca, angajată în București.
„Sunt dezamăgit că nu funcționează sistemul de rezervare on-line”
Mai critic a fost Dan din Cluj-Napoca: „Depinde de preferințe, dacă alegi 1 Mai la ștrand, la munte sau la mare. Ce lipsește aici este un management eficient al aglomerației. Ar trebui comunicată mai bine capacitatea, ca să știm are rost să stăm la coadă, cât trebuie să stăm la coadă etc. Sunt dezamăgit că nu funcționează sistemul de rezervare on-line și cred că și la aspect și funcționalitatea site-ului ar trebui să se lucreze un pic. În afară de astea, ca organizare, e ok”.
O altă clientă, Roxana, din Cluj-Napoca, observase că nu se găsesc în interior costume de baie de vânzare: „Mi se pare în regulă. Nu îmi displace nimic. Ar trebui să aducă costume de baie, să fie mai bine aprovizionate magazinele din interior. Și nu se face servirea la masă, ceea ce este iarăși un minus. Nu sunt fascinată, dar e bine”. Una peste alta, chiar dacă s-a resimțit aglomerația, atmosfera a fost occidentală.
Sezon estival deschis şi la Ştrandul Ioşia
Și ștrandul din Ioșia a funcționat de la ora 8.00 la 20.00, încă din 29 aprilie. Acolo, vizitatorii au avut la dispoziţie două bazine, unul mare şi unul mic, rotund, la prețuri mai mici: 14 lei de persoană - biletul pentru adulți (25 de lei pentru 3 ore, sau 50 de lei pentru toată ziua, la Nymphaea), gratuit pentru copiii mai mici de trei ani (la fel și la Nymphaea), 7 lei pentru copii (12 lei pentru 3 ore și 25 de lei pentru toată ziua, la Nymphaea) și 28 de lei pentru o familie compusă din doi adulţi şi un copil cu vârsta de până la maxim 14 ani (la Nymphaea, pentru 2 adulţi şi 2 copii biletul a fost 125 de lei pe toată ziua și pentru un adult și doi copii - 85 de lei pentru toată ziua).
Comentarii
Nu există nici un comentariu.