Biblioteca Universităţii din Oradea a fost vineri, 5 aprilie, gazda lansării cărții „Călătorie în centrul inimii” a prof. univ. dr. Alexandru Athanasiu. Au participat peste 120 de politicieni, profesori și studenți, cei mai mulți de la Facultatea de Drept.

 

La prezidiu au stat prorectorul Victor Macocian, cancelarul Daniel Pașca, profesorul Paul Magheru și prodecanul Facultății de Drept – Diana Cîrmaciu.

Victor Macocian a vorbit despre personalitatea lui Alexandru Athanasiu subliniind că a condus doctoratele multor studenți sau profesori ai Universității din Oradea.

„Urmărind ce se întâmplă în politica românească și făcând o paralelă cu discursul din anii în care domnul Athanasiu era în politică, este vizibilă scăderea nivelului acestuia. Ne întrebăm dacă din actualul Guvern va lansa cineva vre-o carte când e clar că mulți dintre cei care conduc această țară nu știu să citească sau să vorbească corect”, a spus Daniel Pașca, într-o sală cu foarte mulți invitați, foști și actuali membrii ai PSD. A primit însă aplauze din partea invitaților.

Prodecanul Facultății de Drept – Diana Cîrmaciu, a citit un mesaj din partea decanului Valentin Mirișan care nu a putut veni la lansare din cauze obiective iar Paul Magheru a prezentat, în stilul propriu, cartea „Călătorie în centrul inimii”.

„Trebuie să recunosc că este o carte care exprimă o răspântie din viața mea. Comparabilă cu tabloul „Strigătul” al lui Edvard Munch. Dar nu este un strigăt de disperare, de final. Este un strigăt de cum ar trebui să fie lucrurile”, a spus, printre altele, Alexandru Athanasiu. Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Drept a Universităţii din Oradea