Camera de Comerț și Industrie Bihor a primit, vineri, vizita de curtoazie a noului Ambasador al Israelului în România, Excelenţa Sa, dl. Reuven Azar. Gazdele întâlnirii au fost dl. Ioan Micula- Președintele CCIBH și dl. Constantin Badea- Secretar general.

 În cadrul întâlnirii s-a discutat despre zonele de interes pentru dezvoltarea cooperării între mediile de afaceri dintre cele două țări, concluzionându-se că există un potențial mare de colaborare între țara noastră și cea pe care Excelența Sa o reprezintă ca demnitar, inclusiv la nivelul județului Bihor. Între domeniile în care se pot dezvolta relații economice importante se numără agricultura, inclusiv prin implementarea unor sisteme moderne de monitorizare și de irigații, securitatea cibernetică, industria high-tech, sectorul de cercetare-dezvoltare, turismul, precum și industria alimentară. Un alt sector foarte important, mai ales în contextul actual, este cel al producției de energie, în special energie verde. Președintele Ioan Micula i-a înmânat domnului Ambasador publicația Topul Firmelor, editată anual de Camera de Comerț și Industrie Bihor, care cuprinde clasamentul celor mai performante companii pe sectoare de activitate, precum și prezentarea mediului de afaceri bihorean. În județul Bihor funcţionează în prezent 23 de companii cu capital israelian, cele mai importante activând în domeniul imobiliar și manufacturier. La finalul întâlnirii, reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Bihor i-au lansat domnului Ambasador invitația de a reveni în județul Bihor, invitație pe care Excelența Sa speră că o va onora în viitorul apropiat.

Israelul este o ţară cu o populație de aproximativ 9 milioane de locuitori, cu un trend demografic puternic ascendent în ultimii ani și un produs intern brut de aproximativ 389 miliarde dolari la sfârșitul anului 2021.