Cele mai frumoase cântece de dragoste au răsunat aseară, în Sala Arcadia, în cadrul spectacolului „Dor de Dragobete”, oferit de Teatrul Regina Maria - Ansamblul Artistic Profesionist Crișana.

Dragobetele este una dintre cele mai frumoase sărbători străvechi ale poporului român. Numele sărbătorii vine de la Dragobete, zeu al tinereții, al veseliei și al iubirii, fecior chipeș și puternic, care se credea că aduce iubirea în casă și în suflet.

Ansamblul Artistic Profesionist Crișana a creat un obicei nou și frumos, acela de a împărtăși cu publicul orădean bucuria sărbătorilor populare. Prin programul prezentat aseară, la Sala Arcadia, artiștii noștri au celebrat, timp de aproape două ore, sărbătoarea dragostei la români. Pe scenă au urcat orchestra și dansatorii Ansamblului Artistic Profesionist Crișana, soliștii Leontin Ciucur și Otilia Haragoș Seghedi, precum și mai tinerii soliști bihoreni: Daniela Lele, Roxana Gudiu, Mădălina Ilea, Andrei Corb, Ciprian Mocan și Ionel Ban. Orchestra a fost condusă de maestrul Adrian Miescu.

Sunetul a fost asigurat de echipa teatrului condusă de Olimpiu Domide și de întreg personalul tehnic și administrativ al instituției, care s-a mobilizat cu dăruire pentru a asigura condiții de securitate medicală maximă pentru artiști și public.

Coregrafia spectacolului a purtat semnătura lui Ioan Bencheci, iar scenografia, a Oanei Cernea.

Regia artistică a fost asigurată de Leontin Ciucur, care a adaptat spectacolul pentru a respecta cu strictețe măsurile sanitare de prevenție cuprinse în normele legale. Prezentarea spectacolului a fost realizată de Ioan Seleși. Regie tehnică și lumini: Petru Papp. 

„Continuăm o tradiție frumoasă, aceea de a oferi publicului de Dragobete un spectacol folcloric extraordinar. Dragobetele reprezintă unul dintre cele mai frumoase obiceiuri străvechi ale poporului român, o zi de sărbătoare care marchează nu numai revigorarea naturii, ci și a omului, aducând iubirea în casă și în suflet. Și în continuare, avem pregătite programe artistice atractive pentru publicul nostru drag, pe care îl așteptăm în număr cât mai mare la concerte”, ne-a declarat Leontin Ciucur, directorul ansamblului.