Ansamblul Crișana. Spectacol folcloric de excepție - „Dor de Dragobete”
Cele mai frumoase cântece de dragoste au răsunat aseară, în Sala Arcadia, în cadrul spectacolului „Dor de Dragobete”, oferit de Teatrul Regina Maria - Ansamblul Artistic Profesionist Crișana.
Dragobetele este una dintre cele mai frumoase sărbători străvechi ale poporului român. Numele sărbătorii vine de la Dragobete, zeu al tinereții, al veseliei și al iubirii, fecior chipeș și puternic, care se credea că aduce iubirea în casă și în suflet.
Ansamblul Artistic Profesionist Crișana a creat un obicei nou și frumos, acela de a împărtăși cu publicul orădean bucuria sărbătorilor populare. Prin programul prezentat aseară, la Sala Arcadia, artiștii noștri au celebrat, timp de aproape două ore, sărbătoarea dragostei la români. Pe scenă au urcat orchestra și dansatorii Ansamblului Artistic Profesionist Crișana, soliștii Leontin Ciucur și Otilia Haragoș Seghedi, precum și mai tinerii soliști bihoreni: Daniela Lele, Roxana Gudiu, Mădălina Ilea, Andrei Corb, Ciprian Mocan și Ionel Ban. Orchestra a fost condusă de maestrul Adrian Miescu.
Sunetul a fost asigurat de echipa teatrului condusă de Olimpiu Domide și de întreg personalul tehnic și administrativ al instituției, care s-a mobilizat cu dăruire pentru a asigura condiții de securitate medicală maximă pentru artiști și public.
Coregrafia spectacolului a purtat semnătura lui Ioan Bencheci, iar scenografia, a Oanei Cernea.
Regia artistică a fost asigurată de Leontin Ciucur, care a adaptat spectacolul pentru a respecta cu strictețe măsurile sanitare de prevenție cuprinse în normele legale. Prezentarea spectacolului a fost realizată de Ioan Seleși. Regie tehnică și lumini: Petru Papp.
„Continuăm o tradiție frumoasă, aceea de a oferi publicului de Dragobete un spectacol folcloric extraordinar. Dragobetele reprezintă unul dintre cele mai frumoase obiceiuri străvechi ale poporului român, o zi de sărbătoare care marchează nu numai revigorarea naturii, ci și a omului, aducând iubirea în casă și în suflet. Și în continuare, avem pregătite programe artistice atractive pentru publicul nostru drag, pe care îl așteptăm în număr cât mai mare la concerte”, ne-a declarat Leontin Ciucur, directorul ansamblului.
Mă amuză teribil comentariul dumneavoastră, întrucât eu nu am făcut parte niciodată din acest ansamblu. Mă confundați grav! Așa că, „spartul de semințe” nu mi se potrivește, cum nici frustrarea! Frustarea este doar arma de apărare a celor fără argumente, cum sunteți dumneavoastră care, în loc să apărați proasta apariție pe scenă a artiștilor chemați în spectacol, faceți apel la jignire. Mai mult, se pare că pentru dumneavoastră, foștii colegi sunt spărgători de semințe, în condițiile în care nu au avut pârghiile politice necesare să rămână în ansamblu. Dreaptă omenie și bună umanitate ies la iveală aici... Dar, sunt foarte curios cine ați crezut că scrie aceste comentarii...
Ce bine că ești tu un fin cunoscător a toate, care își manifestă frustrările că a fost concediat de la Ansamblul Artistic Profesionist Crișana... Ce s-ar face lumea fără astfel de deontologi ? Părerile împărtășite de către un specialist ca tine, chiar ne ung la suflet. P.S. Probabil "spargi" semințe între timp, la asta te pricepi de minune.
Cum puteți numi acel spectacol ca „spectacol folcloric de excepție”? Așa ceva e revoltător! Vă redau un fragment din acest spectacol, ca să vedeți ce interpreți sunt promovați de conducerea ansamblului: https://www.facebook.com/100003278225804/videos/3705865412866030/ Desigur, necunoscătorii vor spune: ce frumos cântă! Îi rog pe cei care nu cunosc muzică să se abțină de la comentarii! Audiați și vă îngroziți! Desigur, necunoscătorii vor zice: ce frumos cântă! De aceea, cine nu cunoaște muzică, să se abțină...