Ansamblul folcloric „Nuntașii Bihorului“ și Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea vă invită la un spectacol folcloric, cu ocazia zilei de 8 Martie, în care muzica autentică românească și dansurile populare vor înnobila venirea primăverii și omagierea iubirii.

 

A devenit o tradiție ca, an de an, „Nuntașii Bihorului” să ofere publicului iubitor de folclor, tradiții și dansuri populare autentice, un spectacol de anvergură, în preajma zilei de 8 martie. Astfel că, și anul acesta, în preambulul acestei zile festive, 7 martie 2019, de la ora 19.00, scena Casei de Cultură a Sindicatelor va răsuna de cântece populare românești, din zone etnofolclorice diferite ale țării, dansuri populare autentice variate, care ne vor purta prin bogăția tezaurului coregrafic al neamului românesc, toate îmbrăcate în culorile și cu măiestria neasemuită a portului popular neaoș românesc.

Invitații de seamă ai spectacolului sunt doi tineri foarte talentați și dăruiți, Cătălina Rotaru din Bucovina și Vlăduț Sărmaș din Năsăud, ambii câștigători ai îndrăgitei emisiuni-concurs „Vedeta populară” a Televiziunii Române. Se vor alătura soliștii Ansamblului „Nuntașii Bihorului”: Maria Haiduc, Iuliana Chelu, Antonela Ferche-Buțiu, Florica Ruja, Ciprian Mocan, Mihai Jula, Alexandru Carțiș, Teodora Șandru, Roxana Berinde, Alexandra Durgheu, Maria Cobzaș, precum și Grupul Vocal Folcloric „Nuntașii Bihorului – Juniori”. Spectacolul va fi animat de corpul de dansatori ai ansamblului, instruiți de Dinu Avram, instructorul și președintele ansamblului. Conducerea muzicală va fi asigurată de Radu Tîrb, sunetul și luminile de TopSound, iar prezentarea spectacolului, de Teodora Șandru.