Rar se întâmplă ca vernisajul unei expoziții să fie înlocuit cu festivitatea de închidere a acesteia.  Evenimentul a avut loc sâmbătă, 12 decembrie, în prezența celui mai reputat artist fotograf din România, Nagy Lajos EFIAPd/3, GMPSA, din Târgu Secuiesc.

Însă situația specială în care ne aflăm, precum și starea de sănătate a artistului fotograf expozant au determinat ca vernisajul să fie înlocuit cu festivitatea de închidere a expoziției. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 12 decembrie, în prezența celui mai reputat artist fotograf din România, Nagy Lajos EFIAPd/3, GMPSA, din Târgu Secuiesc (județul Harghita), și a fost transmis online, pe pagina de Facebook a Asociației Internaționale „Euro Foto Art”.

Evenimentul s-a desfășurat în Galeria „Euro Foto Art”, Centru Expozițional FIAP Oradea – România, gazdă fiind cunoscutul artist fotograf Ștefan Tóth István AFIAP, președintele Asociației Internaționale „Euro Foto Art” (AIEFA) și curatorul expoziției, care a înmânat artistului fotograf Nagy Lajos medalia de aur de viață „Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly” numărul 09. Această medalie, editată de AIEFA și care este marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci a României, a fost acordată pentru merite deosebite obținute în arta fotografică internațională, precum și cu ocazia aniversării a 70 de ani viață a reputatului artist fotograf.

Artistul fotograf Nagy Lajos EFIAP/d3, MPSA2 a mulțumit președintelui AIEFA pentru organizarea expoziției și pentru acordarea acestei distincții, după care a prezentat fotografiile expuse.

Momentele muzicale ale vernisajului (dedicat aniversării a 200 de la nașterea primului fotograf Orădean Mezey Lajos) au fost susținute de reprezentantul Grupului cameral „Duo Vardiensis” Oradea, artistul Thurzó Sándor József.

Expoziția, cu numărul 589, alcătuită din 100 de fotografii realizate de către artistul fotograf din România cu cele mai mari distincții mondiale, au fost grupate în două cicluri: „Imagini din viață” și „Peisaje”, și a fost organizată în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea.

În după masa zilei de sâmbătă, artistul fotograf expozant a vizitat monumental comemorativ al primului fotograf orădean, dezvelit recent pe Aleea Personalității din Cimitirul Rulikowski din Oradea. Lucrările (expuse în Galeria „Euro Foto Art”, Centru Expozițional FIAP Oradea – România) se vor putea viziona în continuare și pe site-ul Asociației ”Euro Foto Art”: https://www.eurofotoart.com/efa-creator-members/053-nagy-lajos-efiapd-3/