Clubul Oradea Toastmasters a organizat miercuri 25 septembrie, concursul local de discursuri umoristice și discursuri improvizate. Cei trei câştigători care vor reprezenta Oradea la etapa Ariei D2 sunt Cătălin Fetea, Mihai Zmole şi Alex Sălăjan.

A devenit deja o tradiţie ca publicul orădean să se bucure de speech-urile oferite de membrii Toastmasters Oradea, atât în cadrul şedinţelor, când cei care nu sunt membri au ocazia de a participa la secţiunea discursuri improvizate, cât şi în cadrul celor două concursuri, organizate primăvara şi vara, la nivel local, când participarea este permisă doar membrilor. La ediţia de toamnă a concursului local de discursuri umoristice şi improvizate, care a avut loc miercuri, 25 septembrie, în Cetatea Oradea, s-au înscris şapte concurenți în total, care au participat la cele patru categorii de concurs, unii fiind înscrişi la mai multe categorii. Acestea au fost: discursuri umoristice în limba română; discursuri umoristice în limba engleză; discursuri improvizate în limba română şi discursuri improvizate în limba engleză. Dacă la discursurile umoristice participanţii vin cu tema făcută de acasă, la cele improvizate ei au tras la sorţi o temă, ad-hoc. În urma jurizării au fost aleşi trei membri care au fost pe primele două locuri, la toate secţiunile: Cătălin Fetea, Mihai Zmole și Alex Sălăjan. La discursuri umoristice în limba română, Mihai Zmole a vorbit despre Cafeaua de dimineaţa şi Cătălin Fetea a vorbit despre „Ziua în care am alergat un maraton”. La discursuri umoristice în limba engleză, Alex Sălăjan a vorbit despre „The golden book”, iar Cătălin Fetea a avut discursul cu titlul „Break a leg”.

La discursuri improvizate în limba română, concurenţii au fost provocaţi la un discurs cu durata de un minut, maximum două, cu tema:  „Ce faci dacă şeful te anunţă că eşti concediat?”,  iar la discursuri improvizate în limba engleză tema a fost „Why is it important to belive in Santa Claus?/De ce este important să crezi în Moş Crăciun?”

Gazdele evenimentului au fost Sebastian Pintea şi Denisa Bara care au prezentat regulile concursului şi au creat o atmosfera prietenoasă.

Cei trei câştigători vor reprezenta Oradea la următoarea etapă: Concursul Ariei D2, care va avea loc la Oradea, în data de 19 octombrie 2019. În cadrul acestei etape, vor concura câştigătorii din Oradea, Arad şi Timişoara, următoarea etapă fiind cea naţională.