Ca în fiecare an, sâmbătă, 1 Iunie, cu ocazia Zilei Copilului, a avut loc cea mai amuzantă cursă caritabilă pe apă: „Cursa cu rățuște”. În prezenţa a sute de oameni, au fost lansate la apă simultan mii de rățuște, din zona Podului Intelectualilor.

Proiectul, desfășurat de peste 15 ani de cluburile Rotary și Rotaract în mai multe orașe din țară, propune adoptarea de către doritori a celor 35.000 de rățuște de cauciuc participante la concurs, de 1 iunie, care se întrec pe râurile din România, fondurile obținute din adopții fiind direcționate spre cauzele caritabile identificate în cele 7 orașe organizatoare. Astfel, în Oradea au fost lansate la apă 4.000 de astfel de rățuște, spre încântarea și deliciul numerosului public, care a umplut malurile râului Crișul Repede, dar și Podul Intelectualilor. Primele 50 de rățuște care au ajuns la linia de sosire au fost premiate.

Evenimentul este organizat de Rotaract Club Oradea și are scop caritabil, fondurile strânse din donații fiind destinate instalării de stații de apă potabilă în zonele centrale ale Oradiei.

„Ne dorim să îmbunătățim sănătatea publică, să reducem impactul asupra mediului și să sporim confortul și accesibilitatea apei potabile pentru comunitatea locală și pentru turiști. Anul acesta am stabilit că prin ajutorul donațiilor primite să instalăm stații de apă potabilă în puncte cheie ale orașului, unde orădenii se vor putea hidrata gratuit”, au declarat organizatorii Rotaract.

Evenimentul plin de culoare a oferit copiilor, și nu numai, prin intermediul organizatorilor, posibilitatea participării și la alte numeroase activități pe malul apei, orele petrecute în natură transformându-se în amintiri de neuitat.