Orădenii îndrăgostiți de bucătăria turcească sunt așteptați în perioada 7-9 august, între orele 12.00-22.00, în Parcul 1 Decembrie, la Festivalul Mediteranean, un eveniment dedicat dulciurilor turcești și fructelor de mare.

„Vom aduce pentru voi baklavale, cât vezi cu ochii, cum nu ați mai văzut niciunde în România, renumitele plăcinte turcești (su boregi și gozleme), pe care le vom prepara în fața dumneavoastră, cea mai iubită înghețată, unică în lume (Maraș Dondurma), înmiresmata cafea turcească la nisip, dar și peste 50 de sortimente de ,,Turkish Delight”, cel mai luxuriant rahat turcesc plin de fistic, migdale, rodie, șofran, trandafir și multe alte sortimente. Și, ca de fiecare dată, vom aduce și ceva nou, unic în România, Sekerpare & Balbaden”, anunță organizatorii evenimentului.

Se vor găsi homari, creveți, calamar, caracatiță, pui de baltă etc, precum și baklavale, plăcinte turcești, cafea și înghețată.

Festivalul Mediteranean se organizează în mai multe oraşe din ţară, ediţii recente având loc la Arad, Baia Mare, Craiova sau Brașov.