Alţi 283 de absolvenți, de această dată de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, și-au luat vineri, 25 mai, adio de la școală, în prezența celor care le-au călăuzit pașii, părinți și profesori. Festivitatea a avut loc la Teatrul Regina Maria și s-a bucurat de prezența unui număr record de participanți.

Lacrimi și emoții pe scena Teatrului Regina Maria din Oradea. Elevii de la cele două linii de studiu, în limba română, respectiv maghiară, au absolvit vineri Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

Evenimentul a început la ora 8.30, cu poza de grup, când absolvenții celor cinci clase au lansat baloane colorate. Festivitatea a debutat cu intonarea Gaudeamus şi a imnului naţional.

„Pentru noi e sărbătoare. Bucuria devine deplină atunci când este împărtăşită. Am ieşit aşadar dintre zidurile impunătoarei noastre şcoli pentru a sărbători împreună cu părinţii, cadrele didactice, acest moment important din viaţa voastră”, a spus directoarea școlii, Livia Muntean.

Șefii de promoții sunt Maria Loredana Voloșeniuc – clasa a XII-a C, specializarea filologie bilingv engleză, care a terminat cu media 10 pe toți anii de studii, și Maria Ana Mihăieș, din clasa a X-a B, specializarea filologie-jurnalism care a terminat cu aceeași medie.

„Este un moment unic, iar cuvintele prea multe nu îşi au rostul. Doresc să mulţumesc acestei generaţii pentru contribuţia adusă, rezultatele bune şi foarte bune au adus plusvaloare învăţământului românesc. Mulţumim dascălilor care v-au îndrumat, diriginţilor şi conducerii şcolii. Vă doresc succes, bucurii şi baftă în viaţa pe care o aveţi în faţă”, a spus și Codruţa Maria Bogdan, inspector şcolar general adjunct.