Vineri, la Teatrul Regina Maria, a avut loc festivitatea de absolvire a elevilor de la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”. 200 de elevi şi-au luat rămas bun de la anii de liceu, în aplauzele colegilor, bunicilor, părinților și profesorilor.

 

Evenimentul a început la ora 11.30 cu poza de grup făcută pe treptele Teatrului. Până la ora 12.00, sala s-a umplut ochi, mulți invitați nemaiavând loc pe scaune. Așa cum era de așteptat, o parte dintre discursuri, în special cel al directorului, au făcut referire la scandalul în care școala a fost implicată în ultimele zile.

„Mă bucur că ne aflăm la prima întâlnire. Este drept că sunteți absolvenți de câteva ore, dar tot absolvenți sunteți. Precizez că elevii au primit diplome iar profesorii cadouri. Cadourile sunteți voi. Suntem conștienți că astfel de cadouri creează invidie în oraș. Începând de mâine, gata cu cadourile. Avem bacalaureat și admitere. Arătați-le tuturor că sunteți cadouri de invidiat. Vă doresc o viață frumoasă”, a spus, printre altele, directorul Colegiului Național Emanuil Gojdu – Viorel Nicoară.

Inspectorul şcolar general-adjunct, Codruța Bogdan le-a mulțumit elevilor pentru aportul adus învățământului bihorean și național prin rezultatele excelente obținute. Viceprimarul Florin Birta a subliniat că Gojdu este școala cu cele mai bune rezultate din județ iar Renate Popescu – reprezentanta Asociației de Părinți a vorbit despre relațiile care se formează între elevi: „Ați format o adevărată familie împreună cu colegii. Clipa de astăzi a trecut, gândiți-vă la cea de mâine!”.

A urmat înmânarea diplomelor și punerea în scenă a momentelor unice pe care clasele și le-au prezentat rând pe rând în aplauzele părinților, colegilor și profesorilor. 

Șefa de promoție din acest an este Roxana Corbu Polojințef, o elevă cu performanțe remarcabile.