Sala de conferințe a Bibliotecii Universității din Oradea va fi luni, de la ora 11.00, gazda unei noi serii de conferințe care îl vor avea în centru pe fostul ministru al Educației, Andrei Marga.

Departamentul de Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării lansează cea de-a doua serie de conferințe susținute de profesorul Andrei Marga la Universitatea din Oradea.

Evenimentul va avea loc luni, 18 martie, de la ora 11.00, în Sala de conferințe a Bibliotecii Universității din Oradea și este inclus în calendarul de manifestări prin care Facultatea își propune să marcheze deținerea de către România a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.

În acest context, profesorul Marga propune spre dezbatere o tematică ce vizează „De la Europa la Uniunea Europeană. Situația actuală; Uniunea Europeană în geometria variabilă a supraputerilor; Alternativele Uniunii Europene actuale; Identitățile în Uniunea Europeană”.

Următoarele trei conferințe se vor desfășura în 14 aprilie 2019, 7-8 mai 2019 și 6-7 iunie 2019. Organizator este lector univ. dr. Florentina Chirodea, directorul Departamentului de Relații Internaționale și Studii Europene.