Copii de la mai multe școli, împreună cu profesorii, au participat ieri la un eveniment inedit. Profesorii Liceului de Arte din Oradea le-au prezentat instrumentele muzicale iar elevii lor le-au cântat câteva din cele mai cunoscute piese.

 

Sala festivă a Liceului de Arte din Oradea a fost plină ieri, peste 200 de elevi de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” și Școala Dacia participând, în cadrul Școlii Altfel, la prezentarea de instrumente muzicale și demonstrații de virtuozitate.

„Parada instrumentelor muzicale” a fost prima activitate a proiectului educațional „Prietenia un dar de preț”, derulat în parteneriat cu mai multe școli din municipiu și județ. Obiectivul proiectului este dezvoltarea relațiilor dintre copii, petrecerea timpului liber împreună dar și cunoașterea abilităților și performanțelor elevilor de la Liceul de Artă.

„Chiar dacă suntem mici, suntem artiști în devenire și pentru noi este o mândrie. De câte ori avem ocazia, promovăm copiii noștri talentați. Astăzi, colegii mei, profesorii de instrument, le-au prezentat copiilor instrumentele muzicale. La pian – Péter Izabela, vioară – Lavinia Abrudan și Sebastian Bratu, violoncel – Beáta Ichim, chitară – Szabó Attila, oboi – Sebastian Hercuț, trompetă – Vura János, flaut – Georgiana Mircescu, clarinet – Cătălin Chirilă și percuție – Székely Cristian. Datorită numărului mare de copii, activitatea de astăzi este împărțită în două părți, una de la ora 10.00, cu elevi din clasele a II-a și a III-a de la Liceul de Arte și Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” și alta de la ora 11.00, cu elevii din clasa pregătitoare și clasa I de la noi și de la Școala Dacia. În cadrul proiectului promovăm și secția de arte plastice a liceului”, a spus Valeria Bunica, cea care, împreună cu directoarea Mihaela Bondor, a coordonat proiectul.   

Activitatea a fost una de succes, profesorii câștigând repede de partea lor elevii, atât la prezentarea instrumentelor cât și la interpretare. Mai mult, unii dintre copii au cântat alături de profesori piesele lor favorite.