O cană de fericire, la Târgul de Crăciun - Terapie prin Joacă
Clubul Rotaract Oradea invită orădenii la cea de-a XI-a ediție a proiectului „O cană de fericire”. Evenimentul se va desfășura în cadrul Târgului de Crăciun, în perioada 29 noiembrie - 22 decembrie 2019.
„Acum 11 ani, comunitatea orădeană ni se alătura în a aduce bucurie celor care aveau cea mai mare nevoie de ea. Începuturile au fost timide și, atunci, nici prin cap nu ne trecea că vom ajunge să înfăptuim atât de multe lucruri frumoase împreună. De aceea, vă așteptăm din nou cu foarte multe surprize la Căsuța Fericirii de la Târgul de Crăciun. Anul acesta, pe lângă renumitele Căni de Fericire, vom avea și o ediție limitată de căni, cu un design creat de către Alexandra Comanici, special concepute pentru promovarea frumosului nostru oraș”, anunță Roxana Vidican, din partea Rotaract Club Oradea.
Evenimentul, iniţiat în anul 2009 de către o echipă de voluntari rotaractieni, a devenit o tradiție în peisajul orădean, reușind, anual, să identifice și să susțină grupuri defavorizate din comunitatea bihoreană, axându-se cu preponderență pe copii, demonstrând puterea şi dorinţa de implicare a comunităţii orădene în susţinerea cauzelor caritabile.
Sub deviza „Împreună suntem mai puternici”, de-a lungul celor 10 ani, membrii clubului Rotaract au reușit să ajute nu mai puțin de 600 de copii și tineri cu nevoi diferite.
„În acest an, atenția noastră se îndreaptă către copiii cu dizabilități neuromotorii aflați la Spitalul de Recuperare Medicală pentru copii, din Băile 1 Mai. Ca orice copil, și aceștia își doresc cel mai mult să se joace, dar, din păcate, soarta li se împotrivește. Cu fondurile strânse din vânzarea de vin fiert, ceai și ciocolată caldă, ne propunem achiziționarea unui echipament de realitate virtuală. Destinat recuperării medicale a copiilor, prin intermediul unor jocuri interactive ce contribuie la recuperarea și coordonarea mișcărilor, păstrarea echilibrului, stimularea atenției și a memoriei, echipamentul facilitează adaptarea la viața cotidiană, realizând obiectivul nostru: terapie prin joacă”, menționează Roxana Vidican.
Informații suplimentare despre ediția din acest an a proiectului „O cană de fericire” se găsesc pe pagina de Facebook a evenimentului.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.