Atmosferă frumoasă sâmbătă seara în centrul Oradiei. Peste 300 de sportivi, alături de prieteni și familii, au luat startul la semimaratonul Oradea Night Run, un eveniment care începe să devină tradiție. Semimaratonul a fost câștigat la fete de Mădălina Amariei, iar la băieți, de Ciprian Sonea. 

 

Startul celor trei probe, Semimaraton, Cross și Mini, s-a dat la ora 20.00, din Piața Regele Ferdinand.

„Suntem surprinși de faptul că sunt multe familii, mulți participanți cu vârsta de peste 60 de ani, din afara orașului, din Cluj-Napoca, Timișoara, Mureș. Este un eveniment care face orașul și mai frumos. Cei care vin aici pentru sport au ocazia să îl descopere. Mai mult, concursul este un fel de școală. Ce ne dorim să facem aici, este educație prin sport. Facem totul din inimă, deschis, nu câștigăm bani. Facem cu toții sport și dorim să împărtășim plăcerea de a face sport cu ceilalți”, a declarat, pentru Crișana, Cristi Băran, sportiv în cadrul Clubului Sportiv Xterra.

Proba de Semimaraton a avut 21,4 km (două bucle), cea de Cross – 10,7 km (o buclă) și cea de Mini – 6 km (o buclă). Festivitatea de premiere pentru Semimaraton, Cross și Mini (femei/bărbați) și premierea pe categorii de vârstă la aceleași probe au avut loc sâmbătă seara, la ora 23.00.

Câștigătorii probei de semimaraton au fost, la categoria feminin: Mădălina Amariei, cu un timp de o oră și 45 de minute, la câteva sutimi de ocupanta locului doi, Gáll Éva, pe locul trei clasându-se Ana Nastas, cu două ore și 26 de minute. La categoria masculin, pe locul I s-a clasat Ciprian Sonea, cu o oră și 41 de minute, pe locul II Alpar Kajtar, cu o oră și 44 de minute, și pe locul III Remus Varodi cu o oră și 45 de minute. Lista cu toți câștigăorii poate fi consultată pe pagina de facebook: oradeanightrun.

Puncte de hidratare și revitalizare au fost în Piața Ferdinand (apă, băutură izotonică, Cola, fructe proaspete, napolitane, biscuiți sărați), zona terenurilor de tenis de lângă Sala Sporturilor Ioșia (apă, băutură izotonică, Cola) și dealul Ciuperca (apă, băutură izotonică, Cola).