Cursa Oradea-Barcelona (Girona) de duminică seara a fost anulată din cauza vremii, pasagerii care nu locuiesc în Oradea fiind cazaţi, peste noapte, la câteva hoteluri din municipiu. Cum compania Ryanair nu a programat niciun zbor pentru luni, aceştia s-au trezit în situaţia de a căuta soluţii alternative pentru a ajunge la destinaţie.

 

În jur de 180 de pasageri aşteptau duminică seara în Aeroportul Oradea pentru a se îmbarca în cursa Ryanair care să-i ducă la aeroportul din Girona, o parte dintre ei pregătiţi pentru concediu, unii se întorceau la muncă, alţii având programate întâlniri de afaceri, iar alţii fiind programaţi pentru intervenii chirurgicale. Cursa trebuia să decoleze din Oradea la ora 22.00, însă din cauza furtunii avionul nu a putut ateriza. Pasagerii au aşteptat până după miezul nopţii, în speranţa că totuşi vor putea pleca spre Barcelona. Ulterior, au fost anunţaţi că zborul a fost anulat şi au fost transportaţi la câteva hoteluri din Oradea, o parte dintre ei ajungând la Hotelul Ramada. Ei au fost cazaţi peste noapte, însă la ora 12.00 au fost obligaţi să părăsească hotelul.

„Pe la ora 00.06 am fost anunţaţi că avionul decolează din Timişoara şi vine la Oradea. Avionul s-a apropiat până la 5 kilometri, îi vedeam luminile, după care a făcut la stânga, Ungaria şi a plecat. Pe noi ne-au lăsat cu ochii în soare, chiar noapte fiind, pe aeroport. După aceea au venit şi ne-au anunţat oficial că zborul s-a anulat. Cu greu ne-au spus că o să fim duşi la hoteluri, iar azi dimineaţă, tot cu greu, ne-au oferit şi micul dejun, iar peste 20 de minute vom fi scoşi afară pentru că atât au spus că plăteşte compania Ryanair”, a povestit Claudiu Racz, unul dintre pasagerii cazaţi la Ramada.

După ce au eliberat camerele, cei mai mulţi dintre pasageri s-au reîntors la aeroport, în speranţa că a fost reprogramată cursa Oradea-Barcelona (Girona). Reprezentanţii companiei aeriene le-au spus că se încearcă transferul pasagerilor către alte aeroporturi din ţară sau din Ungaria, în funcţie de locurile disponibile. Soluţia nu a fost pe placul oamenilor, din cauză că următoarea cursă Ryanair spre Barcelona este programată abia miercuri. Mulţi dintre pasageri erau însoţiţi de copii. Unii au anunţat că vor depune plângere împotriva companiei aeriene.