Cetatea Oradea este, în perioada 25-27 mai 2018, gazda celei de-a II-a ediții a Târgului „Primăvara din Grădină”, eveniment organizat de ACPPA CRIȘANA, alături de Primăria Oradea, Consiliul Județean Bihor prin Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune, Cetatea Orada, Centru Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, Euroregiunea Bihar Hajdubihar și Filarmonica de Stat Oradea.

 

Primăvara din Grădină, cel mai așteptat eveniment agro-culinar al primăverii din județul Bihor, reunește producători, specialiști și consumatori din județul Bihor, în ideea de a promova consumul de produse locale și un stil de viață sănătos.

Evenimentul debutează astăzi, 25 mai, la ora 17.30, cu un concert susținut de Filarmonica de Stat Oradea. În aceeași seară, pe scena din Cetate, este programat un program artistic sprijinit de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale din Bihor, între orele 17.00-21.00.

În plus, în fiecare dintre cele trei zile ale târgului, se va desfășura Târgul Meșterilor Populari, Jocuri din Lemn pentru Copii, precum și un concurs, denumit „Salata Virtuală”, ce se va finaliza duminică, 27 mai, prin acordare de premii. Invitați speciali în cadrul programului artistic sunt Sergiu Cipariu, sâmbătă, 26 mai și Văru’Săndel, cel care va încheia spectacolul de duminică, 27 mai.

Sâmbătă, 26 mai, între orele 10.00 - 14.00, va avea loc concursul „Vinuri Roșii și Roze”, care va fi împărțit în trei secțiuni: Comunicări științifice, Concurs tematic și Degustare și prezentare de vinuri. ”. La acest eveniment vor fi invitați reprezentanți ai Academiei Vinului din Ungaria, Autorității Naționale de Meteorologie, Universității din Oradea, USAMV Cluj Napoca, Oficiului Național al Viei și Produselor Vitivinicole, dar și producători din această regiune.