Azi, 15 decembrie, a avut loc lansarea primului circuit de triatlon româno-maghiar „Friendship Series”, al cărui obiectiv principal este crearea unui exemplu bazat pe fair-play și prietenie în lumea sportivă europeană.

Evenimentul a avut loc la Hotel Ramada, în cadrul unei conferințe de presă, la care au participat reprezentanții Federației Române de Triatlon, ai Federației Maghiare de Triatlon, dar și reprezentanții X-MAN ROMÂNIA.

„Sportul reușește întotdeauna să facă un lucru remarcabil: să aducă oamenii împreună, iar unul din lucrurile cele mai importante pe care le-am învățat din sport este competitivitatea sănătoasă, fairplay-ul. Dacă și în celelalte domenii din viața noastră lucrurile s-ar petrece ca pe terenul de sport, lumea ar fi un loc mai bun. Fie ca acest proiect să devină un parteneriat pe termen lung, care să aducă oamenii împreună, sub semnul sportului și fie un motiv de bucurie și de împlinire pentru fiecare atlet participant și pentru admiratorii acestui tip de competiție. Sărbători binecuvântate tuturor și mult succes în tot ceea ce realizați!”, a spus viceprimarul Antonia Nica, prezentă la conferința de presă.

Potrivit organizatorilor, crearea acestui circuit de triatlon urmărește dezvoltarea comunității de triatlon din România și Ungaria, iar, ulterior, extinderea către alte țări din regiune, dar și stimularea participării sportivilor maghiari la competițiile din România și viceversa, întărind, astfel, competitivitatea și schimburile de experiență.