O multitudine de activități culturale și artistice au loc din această săptămână şi până pe data de 10 septembrie, în Parcul Muzeului Țării Crișurilor, în cadrul proiectului cultural estival „Tipografia de idei”. Îndrăgitul artist Nicu Alifantis se numără printre invitații acestui eveniment.

 

Proiectul aduce la Oradea numeroase activități culturale și artistice în Parcul Muzeului Țării Crișurilor, situat pe strada Armatei Române nr. 1/A.

 „Proiectul cultural estival „Tipografia de idei” | #hailamuzeu are scopul de a fi un catalizator pentru dezvoltarea comunității și îmbogățirea vieții culturale a bihorenilor, prin efortul comun al celor trei instituții culturale de tradiție ale județului Bihor. Inițiativa și conceptul acestui proiect au fost realizate de către Bogdan Anagnastopol, muzeograf la Secția de Relații Publice și Expoziții a Muzeului Țării Crișurilor, cu scopul de a încuraja colaborarea între instituțiile de cultură, dezvoltarea culturală și implicarea activă a comunității”, anunță reprezentanții muzeului, menționând că toate activitățile organizate în cadrul acestui program cultural estival sunt gratuite. Elementul central al proiectului îl reprezintă organizarea primei biblioteci în aer liber din Oradea, cu un fond variat de cărți pentru toate vârstele, pus la dispoziție de Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor.

Programul de funcționare a bibliotecii în aer liber este de luni până duminică, între orele 8.00 și 22.00, în Parcul Muzeului Țării Crișurilor. Iubitorii de carte vor putea citi pe pufurile puse la dispoziție sau pe păturile personale ori direct pe iarbă, după dorință. Se vor putea face împrumuturi și pentru acasă, de luni până vineri, între orele 10.00 și 18.00, de la bibliotecarul prezent în parc.

Pornind de la minunata lume a cărților, au fost dezvoltate activități diverse și atractive, precum spectacole, concerte și ateliere de creație.

Programul de vizitare a parcului este între 10.00 – 22.00. Vineri, 28 iulie, de la ora 18.00, va avea loc o prezentare de carte și de album, „A treisprezecea noapte. Memorabilia”, eveniment care se va desfășura în prezența autorului, Nicu Alifantis. De la ora 20.00, este programat un concert „Nicu Alifantis & Zan. 50 de ani prin scenă”. Programul de vizitare a parcului este între orele 10.00 – 24.00.

Celelalte activități din cadrul proiectului le vom prezenta în următoarele ediții ale ziarului CRIȘANA.