Muzeul Ţării Crişurilor a relansat în acest an atelierul „Să redescoperim Crăciunul de altă dată”, dedicat preşcolarilor şi elevilor care au ocazia de a învăţa cum se fac decoraţiuni specifice Sărbătorilor de iarnă, din materiale de lucru aflate la îndemâna oricui.

Atelierele au fost programate pentru datele de 20 şi 21 decembrie, şi au fost deschise pentru programări atât publicului larg, format din părinţi şi copiii lor, cât şi instituţiilor de învăţământ interesate, accesul fiind posibil în urma unei programări ferme. Muzeografii şi-au asumat coordonarea copiilor prezenţi, iar instituţia a pus la dispoziţia participanţilor materialele necesare, contra unei sume modice, de 10 lei.
„Prin organizarea acestui atelier dorim să îi învățăm pe cei mici, dar și pe cei mari să confecționeze cele mai frumoase podoabe de Crăciun din materiale obișnuite, aflate la îndemâna oricui”, au transmis reprezentanţii Muzeului. Astfel, fie că a fost vorba despre hârtie, culori, conuri de brad sau vată, micii artişti au avut la dispoziţie imaginaţia şi instrumente de lucru pe care le pot găsi şi acasă, pentru a continua să exerseze noile tehnici învăţate.

Chiar dacă, iniţial, programul acestor ateliere se sfârşea la ora 14.00, organizatorii au dat dovadă, de la bun început de flexibilitate, în funcţie de numărul de cereri existent. Iată că prima zi dedicată acestor workshopuri, atât preşcolarii, cât şi elevii s-au arătat interesaţi de eveniment, orarul fiind prelungit până la ora 16.00.
Prima parte a zilei a fost rezervată copiilor de la Grădiniţa cu program prelungit 30 din Oradea. „Cu mic cu mare am descoperit că împreună putem face lucruri frumoase. Mulțumim doamnelor educatoare și supraveghetoare Livia Madar, Cristina Matei, Ioana Naghiu, Daniela Hanga, Dana Jurca și Șerban Borika, pentru sprijinul acordat și sperăm să ne revedem la următoarele activități desfășurate la noi”, au transmis coordonatorii atelierului.
În cea de-a doua parte a zilei a fost rândul elevilor Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu, printre care şi elevii clasei clasa a III-a B (prof. Maria Brisc şi prof. Luminiţa Abrudan) să devină mici meşteşugari pentru o oră şi jumătate.
La final, ornamentele au fost dăruite copiilor, pentru a le păstra ca amintire.