Simpozion la Primăria Oradea - Ziua Unirii Principatelor Române
În Sala Mare a Primăriei Municipiului Oradea, miercuri, 22 ianuarie, între orele 11.00-14.00, va avea loc un simpozion dedicat Zilei Unirii Principatelor Române.
Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere General „Traian Moșoiu”, Filiala Bihor, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Centrul Militar Județean Bihor, Cercul Militar Județean Oradea, ANCE ,,Regina Maria”, Filiala Bihor, ANVR, Filiala Bihor, Universitatea Agora din Oradea, Liceul de Arte, Liceul Internațional Agora, organizează un simpozion dedicat Zilei Unirii Principatelor Române ,,Unirea Principatelor Române, moment istoric important în făurirea României Mari”, în data de 22 ianuarie, între orele 11.00 și 14.00, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Oradea. Moderatorul simpozionului va fi gl. bg. (rtr.) conf. univ. dr. Vasile Creț. La simpozion vor conferenția: prof. dr. Radu Birta, de la Colegiul Național Emanuil Gojdu, care va prezenta comunicarea ,,Voința de unire a românilor la 1859”; dr. Dumitru Noane, muzeograf la Muzeul Țării Crișurilor, care va prezenta comunicarea ,,Reformele lui Alexandru Ioan Cuza, temelia făuririi României moderne”; gl. bg.(rtr.) Grigore Bartoș, care va prezenta comunicarea ,,Abdicarea și exilul domnitorului Alexandru Ioan Cuza”.
Momentul artistic va fi susținut de: Orchestra simfonică a Liceului de Arte, din Oradea, coordonată de director, prof. Mihaela Geta Bondor și prof. Nagy Viola. Totodată, va evolua Grupul folcloric ,,Florile Hidișelului”, a Școlii gimnaziale din Hidișelu de Sus, coordonat de director, profesor Crina Puie și prof. Anca Călinescu.
Sunt invitați să participe la acest simpozion cadre universitare, preuniversitare, studenți din mediul academic orădean, elevi de la colegiile naționale, licee și școli gimnaziale, precum și cadre militare în rezervă și retragere din structurile de apărare, ordine publică și siguranță națională și cetățeni ai municipiului Oradea.
1. Nu sunt doctor, nu sunt nici vesnic doctorand pentru că sunt destui facuti la apelul bocancilor. Pentru o aducere aminte a acestui moment nici nu trebuie să fii ci doar să ai respect fată de înaintasi. 2. Dacă aveti „sânge în instalatie” faceti asemenea comentarii cu nume si prenume.
Daaaa, ati ales cei mai importanti `„istorici ” care pot vorbi despre Unirea Principatelor!!! Discursurile lor vor fi foarte „echilibrate” și „profesionise”. Merită ascultate, mai ales cel al dlui general Bartoș, cunoscut drept un istoric de talie internațională., adică cel mai importan istorc de dincol de granița de Est a Romaniei!!!...aaaa si dl noane nu este doctor ci veșnic doctorand!